Schippers: eerste FitFoodFun-Factor traktatie in ontvangst genomen

Persbericht van Lidl Nederland

Mevrouw Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft op 22 november op het Plein in Den Haag de eerste officiële gezonde schooltraktatie in ontvangst genomen. Deze overhandiging betekende de landelijke aftrap van FitFoodFun-Factor. Een speels en educatief initiatief dat zich ten doel stelt kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kennis te laten maken met lekker en gezond trakteren op school en het plezier van bewegen.

De Minister kreeg de traktatie uit handen van schoolkinderen van De La Reyschool uit Den Haag. Zij onderstreepte het belang van gezonde voeding en bewegen, met name onder kinderen. In haar toespraak zei ze: "Ik hoop dat er veel aandacht zal zijn voor gezond trakteren en veel bewegen, want zo worden de kinderen van nu later gezonde volwassenen."

Uit onderzoek blijkt dat slechts 4% van de schooltraktaties gezond is (bron: onderzoek Hartstichting/GfK, januari 2011). Terwijl gezond trakteren juist heel lekker kan zijn. Voor het Voedingscentrum, Hartstichting en Lidl genoeg reden om de krachten te bundelen en wederom een intensieve samenwerking te starten met als resultaat FitFoodFun-Factor. FitFoodFun-Factor wordt aangeboden in de vorm van een Roadshow, een schoolbus omgetoverd tot rijdende kookstudio. Deze schoolbus rijdt van januari - juni 2012 door heel Nederland en biedt scholen gratis een traktatieworkshop, een beweegactiviteit en een bijbehorende les over voeding en bewegen. De schoolbus is te reserveren via www.fitfoodfunfactor.nl.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.fitfoodfunfactor.nl



Razende Robot Reporter