Belgische Federale Overheid


* De reizende tentoonstelling 'Deportatie & Genocide, een Europese tragedie' momenteel in de ULB

De reizende tentoonstelling 'Deportatie & Genocide, een Europese tragedie' momenteel in de ULB

Datum: 22 november 2011

De reizende tentoonstelling 'Deportatie en Genocide, een Europese tragedie', die wordt georganiseerd door het Instituut voor Veteranen - Nationaal Instituut voor Oorlogsinvaliden, Oud-Strijders en Oorlogsslachtoffers, vindt plaats op de Solbosch-campus van de ULB tot 2 december 2011.

Aan de hand van foto's en tekeningen belicht de tentoonstelling hoe miljoenen communisten, weerstanders, Joden, zigeuners, gehandicapten en homoseksuelen tijdens het naziregime werden vervolgd, gevangen gehouden en vervolgens gedood. Het systeem van de concentratiekampen wordt chronologisch weergegeven. Vanaf de eerste 'wilde' geïmproviseerde kampen over het snelle verspreiden van het model van Dachau, de internationalisering van het systeem en de spectaculaire groei ervan na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot de chaos van de dodenmarsen.

Praktische informatie

* Waar? ULB - Solbosch-campus - Hal van gebouw K - A. Buyllaan - 1050 Brussel (plan Externe link )

* Wanneer? Van maandag 21 november tot vrijdag 2 december 2011, toegankelijk van maandag tot zaterdag, van 8 tot 20 uur
* Vrije ingang

* De tentoonstelling bestaat uit panelen in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits

* Er worden rondleidingen gehouden. De gidsen zijn ter plaatse beschikbaar en na afspraak (inlichtingen bij mevrouw Dominique Wenderickx, 02 227 62 97 - dominique.wenderickx@warveterans.be).

Bestel de tentoonstelling

U bent leerkracht en de tentoonstelling interesseert u? Dan kunt u de tentoonstelling gratis voor uw school bestellen. Voor meer inlichtingen: 02 227 62 53 of memoire@warveterans.be.

Meer informatie over de tentoonstelling op de website van het Instituut voor Veteranen Externe link