Gemeente Sluis

gemeente voorbereid op de winter

Strooiploeg gemeente voorbereid op de winter

Het koude seizoen breekt weer aan. Dat betekent dat de gemeente zich voorbereidt op de bestrijding van gladheid in de kernen.

In de afgelopen periode hebben we ons beleid tegen het licht gehouden en op punten aangepast om te zorgen voor een verantwoorde aanpak. Hierbij hoort dat wij duidelijk zijn over wat u bij winterse omstandigheden van ons mag verwachten. Daarnaast verwachten we ook een stuk verantwoordelijkheid van u.

Wie strooit waar?

De gemeente zorgt voor de gladheidbestrijding binnen de bebouwde kom. We kunnen niet overal strooien. Het uitgangspunt is dat iedereen binnen een afstand van maximaal 200 meter van een gestrooide weg woont. Bij het samenstellen van de routes is er zoveel mogelijk rekening gehouden met locaties van bijvoorbeeld openbare gebouwen, verzorgingshuizen en het ziekenhuis. Rijkswaterstaat, de provincie en het waterschap strooien preventief de hoofdwegen in het buitengebied maar komen soms ook een stukje door de kernen. Het komt dus voor dat er op verschillende tijdstippen wordt gestrooid. De routes zijn wel op elkaar afgestemd zodat er geen dubbel werk wordt gedaan.

Welke straten strooit de gemeente?

Op de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl kunt u precies zien of er in uw straat wordt gestrooid. De routes van de strooiauto's zijn per kern op een plattegrond aangegeven.

Wij doen de straat, doet u de stoep?

Nu u weet wat u van ons mag verwachten, doen we graag een beroep op u. Iedereen hoort de stoep voor zijn huis ijsvrij te houden. De gemeente stelt geen wegenzout beschikbaar maar strooizout is te koop bij diverse winkels in de gemeente.

Wat kunt u verder doen?

Weggebruikers moeten hun rijgedrag aanpassen aan de weersomstandigheden. Ook is het belangrijk dat voertuigen klaar zijn voor de winter. Denk hierbij aan goed werkende verlichting, de juiste bandenspanning en eventueel winterbanden.

Samen klaar voor de winter!