Politie Noord- en Oost Gelderland

Derde verdachte in gewapende straatroof

Apeldoorn, 22-11-2011 o De politie heeft dinsdag 22 november een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende straatroof in Apeldoorn. Het incident heeft op dinsdag 15 november plaatsgevonden op een parkeerplaats aan de Koninginnelaan. Al eerder werden twee andere verdachten aangehouden.

De politie kreeg dinsdagavond rond 22.45 uur een melding van een straatroof aan de Koninginnelaan. Twee jongemannen zouden op de parkeerplaats afgesproken hebben met twee personen voor een onderlinge verkoop.

Toen deze mannen arriveerden, bedreigden ze het wachtende duo met een vuurwapen of iets wat daarop leek en eisten geld. Hierna zijn zij er met hun buit vandoor gegaan.

De politie stelde een onderzoek in naar de verdachten en kwam afgelopen week twee verdachten op het spoor. Twee 20-jarige mannen uit Apeldoorn werden aangehouden. Dinsdag heeft de politie een derde verdachte, een 19-jarige Apeldoorner, aangehouden bij zijn woning. De politie onderzoekt zijn rol in de straatroof. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek.

2011161313