Gemeente Kollumerland


* Gemeentegids 2011-2012

Start bouwactiviteiten Mr Andreaepassage Kollum

De bouwwerkzaamheden rondom de Mr Andreaepassage in Kollum zijn begonnen.

Het scharnierpunt in het winkelcentrum van het dorp krijgt een flinke opwaardering. De start van de bouwactiviteiten is dinsdag 22 november 2011 gesymboliseerd door het onthullen van het bouwbord door wethouder Hilbrand Visser van de gemeente Kollumerland c.a., Wybe Jelsma van Loft-ro en Twan den Dulk van maatschap Mr Andreaepassage.

Opknapbeurt
De verbinding tussen de Voorstraat - de historische winkelstraat - en het winkelgebied met onder andere supermarkten aan de Mr Andreaestraat gaat op de schop. Er worden panden gesloopt en aangepast, nieuwe winkelruimtes gebouwd, extra parkeerplaatsen gecreëerd en de ruimtelijke omgeving krijgt een opknapbeurt.

Nieuwbouw
Inmiddels is er nieuwe parkeergelegenheid aangelegd aan de Waling Dykstrastrjitte en is er begonnen met de renovatie van enkele gevels aan de Voorstraat. Het winkelpand aan de Voorstraat 97 is in de afgelopen periode gerenoveerd. Hierin heeft Bos Mannenmode zich nu gevestigd. In de tweede en derde week van december staat de sloop van enkele panden op de planning. Hierna begint de nieuwbouw van de Mr Andreaepassage. In het nieuwe winkelpand komt een vestiging van Scapino en krijgt slagerij Notenbomer een plek. Voor de resterende winkelruimte van 145 m2 wordt nog een huurder gezocht. De verwachting is dat alle werkzaamheden in september 2012 afgerond zullen zijn en de Mr Andreaepassage geopend kan worden.

Bezoekgegevens gemeentehuis

Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum
telefoon: 14 0511
fax: 0511-458846
e-mail gemeente@kollumerland.nl