Gemeente Waalwijk

Nieuwbouw v.v. SV Capelle kan starten

Het college van Waalwijk heeft een investeringssubsidie toegekend en een gemeentegarantie verstrekt aan de `Stichting Beheer Accommodatie Capelle (BAC)'. Hiermee maakt het college de realisatie van een nieuw clubgebouw voor voetbalvereniging SV Capelle mogelijk. In 2009 werd door de gemeenteraad al een bedrag van EUR624.500,- beschikbaar gesteld voor het bouwen van nieuwe standaardvoorzieningen als was-, kleed-, scheidsrechters-, berg- en EHBO-ruimten. Met de verstrekte gemeentegarantie komt de Stichting BAC nu ook in aanmerking voor een geldlening bij de bank om een nieuw clubgebouw te kunnen bouwen.

Inmiddels is het aanbestedingstraject afgerond en kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. De vereniging treedt tijdens de bouw op als bouwheer en opdrachtgever. De totale bouwkosten bedragen EUR897.197,-- excl. btw.

Recht van opstal
Met het vestigen van een recht van opstal komt het eigendom van het clubgebouw in handen van de vereniging. De voorwaarde hierin is dat als de vereniging niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen of ophoudt te bestaan, het gebouw terug naar de gemeente komt.

Gemeentegarantie
Het college verstrekt een gemeentegarantie, zodat de vereniging een geldlening aan kan gaan bij de bank. Het gaat hier om een uitzondering op de regel, omdat een vereniging in principe zelf moet zorgen voor niet-standaardvoorzieningen als een clubgebouw. Een uitzondering is gemaakt, omdat de eigen bijdrage van de vereniging en de geldlening in goede verhouding tot elkaar staan. Daarnaast heeft de gemeente het eerste hypotheekrecht en zijn er aanvullende voorwaarden gehanteerd.