Syntens

âWE keep on growingâ opgezet om kwaliteit van vrouwelijk ondernemerschap te vergroten

Nederland is nu officieel aangesloten op het Europese netwerk van mentoren voor vrouwelijke ondernemers. Een delegatie van 11 Nederlandse vrouwelijke ondernemers is op 15 november jl. afgereisd naar Warschau in Polen. Tijdens de conferentie âFemale Entrepreneurship in Europeâ zijn de mentoren officieel geïnaugureerd. In totaal doen 21 Europese landen mee aan dit project dat is opgezet om de kwaliteit van vrouwelijk ondernemerschap te vergroten.

De mentoren hebben zich verbonden om andere vrouwelijke ondernemers twee jaar te coachen en hun netwerk aan te bieden. Zij doen dit pro deo en leveren daarmee een bijdrage aan de maatschappij. EL&I ondersteunt het Nederlandse consortium www.wekeepongrowing.nl. Dit vanuit het oogpunt dat er relatief veel potentieel ligt bij vrouwelijke ondernemers. Zo blijkt uit onderzoek dat vijftig procent van de vrouwelijke ondernemers wil groeien.

Doel van het project is de vrouwelijke ondernemers met hulp van mentoren te ondersteunen zodat ze sneller en beter kunnen groeien met hun bedrijf en hun rol daarin. Tevens levert het project inzicht in de methodiek van mentoring en in de aspecten die van belang zijn voor vrouwelijke groeiers. Het programma wordt in Nederland uitgevoerd door Syntens Innovatiecentrum en Eigenbaas.nl.

Warschau
In Warschau werd het congres âFemale Entrepreneurship in Europeâ bezocht door ruim 400 vrouwelijke ondernemers uit 21 landen. Tijdens het congres stonden de rol van de mentoren en ambassadeurs voor vrouwelijk ondernemerschap centraal. De bevlogenheid en passie van de vrouwelijke ondernemers, en hun persoonlijke ervaringen om tot succes te komen en wat daarvoor nodig is, was bijzonder inspirerend.

Op 16 november 2011 zijn de Nederlandse mentoren gastvrij ontvangen door de Nederlandse ambassade in Warschau. Tijdens deze bijeenkomst werd verkend welke mogelijkheden er zijn voor het Nederlands bedrijfsleven in Nederland en voor samenwerking met de ambassade daarbij. De banden tussen Polen en Nederland zijn aangehaald.

WE keep on growing
'WE keep on growing' is een project dat in Nederland vrouwelijk ondernemerschap wil stimuleren. 'WE' staat voor Women Entrepreneurs. In Nederland zijn er steeds meer vrouwelijke ondernemers, ongeveer 348.000. Uit onderzoek blijkt dat 50% van deze ondernemende vrouwen met haar organisatie wil groeien. Bovendien zijn vrouwelijke ondernemers vaak innovatief en hoogopgeleid. Momenteel is 35% van de startende ondernemers vrouw. Dit maakt dat vrouwelijke ondernemers een enorm potentieel vormen voor economische groei.

Daarbij heeft onderzoek uitgewezen dat mentoring een goede manier is om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Vanuit het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wordt er belang gehecht aan snel groeiende ondernemers en hun bijdrage aan de economie. Onder vrouwelijke ondernemers zit nog veel groeipotentieel. Daarom ondersteunt EL&I dit project dat wordt uitgevoerd wordt door Syntens en Eigenbaas.nl.

Officieel startschot door H.K.H. Prinses Màxima Op dinsdag 31 januari 2012 zal het project 'WE keep on growing' officieel in Nederland van start gaan. In Den Haag zullen op het Ministerie van EL&I, het ministerie dat dit project mede mogelijk heeft gemaakt, alle samenwerkingspartijen, mentoren, vrouwelijke ondernemers en ambassadeurs aanwezig zijn. Het officiële startschot wordt gegeven door H.K.H. Prinses Màxima.

Er is nog ruimte voor vrouwelijke ondernemers om zich in te schrijven voor dit EU-project. Voor meer informatie of inschrijvingen: www.wekeepongrowing.nl.