Politie Hollands Midden

Rijn- en Veenstreek - Hennepkwekerijen ontmanteld

Rijn- en Veenstreek, 22-11-2011 o De politie heeft dinsdag 22 november twee hennepkwekerijen ontmanteld. In beide gevallen had de politie eerder al een anonieme melding ontvangen via Stichting M (0800 -7000) over de vermoedelijke kwekerijen. Nadat eerst vooronderzoek is verricht werden de panden dinsdag doorzocht.

Woerdense Verlaat In een schuur van een woning aan het Woerdense Verlaat werden 30 hennepplanten aangetroffen. Een 32-jarige man werd ter plaatse aangehouden.

Leimuiden Eveneens in een schuur van een woning aan de Dennenlaan werden 50 hennepplanten verdeeld over twee growboxen aangetroffen. Daar werd een 43-jarige man aangehouden.

De politie doet verder onderzoek naar de hennepkwekerijen. Alle planten en apparatuur die bij de kwekerij is gebruikt, zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Meld vermoedens van hennepkwekerijen Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Stichting M, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.