Gemeente Loppersum

Inwoners geven Herinrichting Molenweg dikke voldoende

Loppersum, 22 november 2011

Â

Uit onderzoek blijkt dat de inwoners van de Molenweg in Loppersum de herinrichting met een dikke voldoende waarderen. Het gemiddelde rapportcijfer is gestegen van 5,4 voor de herinrichting naar een 7,6 na de herinrichting.

Dit blijkt uit de evaluatie die door de gemeente is uitgevoerd. Vandaag heeft het college van B&W ingestemd met de bevindingen uit het onderzoek.

De gemeente gaat in de toekomstige herinrichtingprojecten op dezelfde wijze door en zal de inwoners intensief bij de voorbereiding en de uitvoering van de projecten blijven betrekken.

Â

Herinrichting Molenweg

De herinrichting van de Molenweg in Loppersum is in de zomer van 2011 afgerond. Het is het eerste project in het kader van de uitvoering van de beheerplannen.

Omdat de gemeente wil weten hoe de bewoners het proces hebben gewaardeerd en hoe het resultaat wordt beoordeeld, is een evaluatie uitgevoerd. De bevindingen uit de evaluatie kunnen leiden tot een verbeterde of aangepaste aanpak in toekomstige herinrichtingprojecten. De evaluatie is uitgevoerd door middel van een schriftelijke vragenlijst.

Â

Burgerparticipatie

Het proces van de herinrichting en het resultaat van de nieuwe Molenweg worden gewaardeerd met een dikke voldoende. Het gevolgde proces is goed verlopen en de inwoners zijn erg tevreden over de nieuw ingerichte straat. Hier en daar worden kanttekeningen geplaatst en over enkele aspecten van de weg is men niet tevreden.

Ook is men tevreden over wijze waarop de gemeente de inwoners heeft geïnformeerd en heeft betrokken bij het project. Dat is gedaan door regelmatig bijeenkomsten te houden en een klankbordgroep vanaf het begin te betrekken bij de voorbereiding en de uitvoering van het project.
De ondernemers in het centrum van Loppersum hebben van de werkzaamheden hinder ondervonden, maar komen desalniettemin tot de conclusie dat de Molenweg prachtig geworden is.

Â

De nieuw ingerichte Molenweg

Men is erg tevreden met het resultaat en men is er trots op. Het valt op dat met name de âgroene sfeerâ van de Molenweg veel waardering krijgt. De veiligheid is verbeterd en het aantal parkeerplaatsen past goed. Over de vorm van de verlichting zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden het mooi, anderen hadden gehoopt op historische straatlantaarns.

Veel inwoners nemen waar dat automobilisten zich niet altijd aan de 30 kilometer snelheid houden.

Â

Verbeterpunten

De gemeente gaat na hoe in de toekomst vragen en klachten nog adequater behandeld kunnen worden. Suggesties die zijn gedaan voor een betere rol en positie van de klankbordgroep in het proces, worden overgenomen.

Â

Het volledige evaluatierapport kunt u hieronder downloaden.


* Evaluatie Herinrichting Molenweg 2011.pdf

Zie het origineel