Gemeente Oldambt


Zwembad de Watertoren sluit deuren in zomermaanden

College stelt maatregel voor aan gemeenteraad
Het Oldambtster college van B&W is vandaag akkoord gegaan met een voorstel om zwembad de Watertoren in de zomermaanden juli en augustus te sluiten. Het besluit is een maatregel als gevolg van een eerder besluit van de gemeenteraad van Oldambt om ruim 22 duizend euro op de gemeentelijke zwembadaccommodaties te bezuinigen.

Het personeel van zwembad de Watertoren zal in juli en augustus worden gedetacheerd in zwembad de Ringberg, waarvoor dit zwembad een vergoeding betaalt.
De maanden juli en augustus laten al enkele jaren een lager bezoekersaantal zien dan de andere maanden van het jaar. Dat heeft er onder meer mee te maken dat zwemverenigingen en scholen in die maanden geen gebruik maken van het zwembad. De maatregel raakt deze dienstverlening dus niet.
Daarnaast ziet het college zich genoodzaakt om de tarieven van zwembad de Watertoren te verhogen met ingang van 1 januari van het volgende jaar.
Vanaf 1 december zijn de nieuwe tarieven te vinden op www.zwembadwatertoren.nl en www.gemeente-oldambt.nl. De verwachting is dat deze beide voorgestelde maatregelen ruim 40 duizend euro opleveren.

Ondanks het besluit houdt Oldambt een voorziening om te zwemmen, nl. openluchtzwembad de Ringberg. Mensen die in deze periode willen zwemmen, kunnen gebruik maken van het openluchtbad.

Gemeente Oldambt, 22-11-2011