Uitreiking Nederlands Duitse-Juristenprijs 2011

Persbericht van JPR Advocaten

Op donderdag 17 november 2011 is voor de zesde keer de Duits-Nederlandse juristenprijs uitgereikt.

De Duits-Nederlandse juristenprijs is een initiatief van JPR Advocaten (Deventer, Doetinchem en Enschede) en Alpmann Fröhlich Rechtsantwaltsgesellschaft (Münster, Emsdetten, Rheine). De prijs wordt elke twee jaar uitgeloofd onder studenten of net afgestudeerde juristen (starters op de arbeidsmarkt) uit Nederland en Duitsland die zich in hun scriptie of paper hebben bezig gehouden met grensoverschrijdende vraagstukken, waarbij de rechtstelsels van Nederland en Duitsland met elkaar worden vergeleken, of waarin een Europees rechterlijk onderwerp wordt behandeld.

Aan de prijs is een geldbedrag van in totaal euro 5.000,00 verbonden, inhoudende dat twee inzendingen met een geldbedrag van euro 2.500,00 worden beloond. Er wordt telkens één Nederlandse en één Duitse winnaar gekozen.

Van de ruim zestig inzendingen die dit keer zijn binnengekomen, heeft de Duits-Nederlandse jury, bestaande uit leden van de rechtelijke macht en hoogleraren, dertien inzendingen op een shortlist geplaatst.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Creatieve Fabriek te Hengelo (O), werd donderdag jl. uit alle inzendingen de scriptie van Iris Haenen uit Tilburg, met als titel: Over de kwalificatie van doodslag, tot beste Nederlandse inzending verkozen. De scriptie van Sebastian Breder uit München met als titel: Stellen Schiedssprüche verbindliche Präzedensfälle dar? Ist hierbei zwischen der Schiedsgerichtsbarkeit in Wirtschaftssachen und der auf Investitionsschutzabkommen beruhenden Schiedsgerichtsbarkeit zu unterscheiden, werd verkozen tot beste Duitse inzending. Beide prijswinnaars ontvingen uit handen van de jury een cheque ter waarde van euro 2.500,00.

Met het instellen van de tweejaarlijkse prijs, hopen beide advocatenkantoren studenten te stimuleren om in hun scripties (meer) aandacht te besteden aan rechtsvergelijking.

In 2013 zal de eerstvolgende Duits-Nederlandse juristenprijs worden uitgeloofd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.jpr.nl



Razende Robot Reporter