Gemeente Almere

Colijnweg dicht tot 19 december

22-11-2011

De Colijnweg (nabij Ketelhaven in Dronten) gaat drie weken langer dicht dan gepland. Dit betekent dat men geen gebruik kan maken van deze weg tot 19 december 2011. De reden hiervan is dat onderdelen moeten worden vervangen van de brug over de Kampersluis aan de Colijnweg. De bedoeling was om de brug te verstevigen, zodat deze beter geschikt is voor het huidige verkeer. Verstevigen blijkt bij nader inzien niet genoeg.

De Colijnweg wordt afgesloten voor het doorgaande verkeer ter hoogte van de Kampersluisbrug. Het verkeer wordt omgeleid via de Ketelweg. In de Ketelweg zijn uitwijkstroken aangebracht, zodat het passeren van elkaar wordt vergemakkelijkt.

Hulpbrug
Voor de (brom)fietsers en voetgangers is een hulpbrug over de sluis gemaakt, zodat zij geen hinder hebben van de werkzaamheden. Alleen tijdens de hijswerkzaamheden mogen er geen voetgangers en (brom)fietsverkeer over de noodbrug gaan in verband met veiligheid. Het fietsverkeer wordt dan omgeleid met behulp van verkeersregelaars over de Rendierweg.

De Kampersluis wordt ook gestremd voor het scheepvaartverkeer tot en met 19 december.