Gemeente Almere

Uitvoeringsprogramma jeugdzorg vastgesteld

22-11-2011

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben dinsdag 22 november goedkeuring gegeven aan het uitvoeringsprogramma jeugdzorg voor het jaar 2012. In het jaarlijkse uitvoeringsprogramma geeft de provincie aan hoe in 2012 uitvoering aan de jeugdzorg wordt gegeven. De doelen zijn daarbij niet anders dan in de afgelopen jaren: Flevolandse kinderen die hulp nodig hebben, moeten die hulp krijgen, zo snel, zo kort en zo goed mogelijk.

Dit uitvoeringsprogramma is door de provincie Flevoland in samenspraak met de Flevolandse gemeenten ontwikkeld. Hiermee wordt voorgesorteerd op de grote reorganisatie die de jeugdzorg te wachten staat. De gemeenten worden over enkele jaren verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Marc Witteman, gedeputeerde jeugdzorg van de provincie Flevoland: "In Flevoland gaan gemeenten en de provincie nauw samenwerken om deze transitie goed te laten verlopen. Het belang van het kind en het gezin staat daarbij centraal. De kinderen waar het om gaat moeten er op vooruit gaan, en mogen geen last hebben van de wijzigingen die op de jeugdzorg afkomen."

Vertrouwen
`In de Flevolandse jeugdzorg is nauwelijks sprake van wachtlijsten, terwijl het aantal kinderen en gezinnen dat van jeugdzorg gebruik maakt stijgt. Er is in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een kwalitatief goede zorg, en er is gestuurd op een doelmatig gebruik van schaarse middelen' aldus gedeputeerde Witteman.

Er zal in 2012 minder geld beschikbaar zijn voor de jeugdzorg dan in voorgaande jaren. Door slim organiseren en samenwerken in vitale coalities, en door ruimte te geven aan de deskundige en gemotiveerde Flevolandse professionals, heeft de provincie er alle vertrouwen in dat het lukt om ook in 2012 alle kinderen en gezinnen die het nodig hebben, goede zorg te bieden.