Gemeente Leeuwarderadeel


Middelsee Gemeenten en Stichting Welzijn Middelsee gaan nieuwe manier van samenwerking aan!

22-11-2011 16:20

Op maandag 21 november jl. hebben de wethouders welzijn van de vier Middelsee Gemeenten tijdens een bijzondere bijeenkomst de overeenkomst en offerte van de Stichting Welzijn Middelsee getekend.

Met deze ondertekening is het startsein gegeven voor een nieuwe manier van werken tussen deze twee partijen.
Tijdens de bijeenkomst waren verschillende welzijnsmedewerkers, raadsleden en vrijwilligers aanwezig.

Het bijzondere aan deze overeenkomst is dat de opdrachtgever (de Middelsee Gemeenten) duidelijke effecten formuleert. Stichting Welzijn Middelsee heeft als expert op het brede welzijnsterrein zelf de vrijheid om invulling te geven aan deze opdracht. De Middelsee gemeenten en Stichting Welzijn Middelsee zien deze nieuwe manier van samenwerken positief en met veel enthousiaste tegemoet.

In 2011 hebben de vier Middelsee gemeenten een gezamenlijk gemeentelijk beleidskader betreffende de WMO opgesteld. De uitvoering van dit beleid wordt verzorgd door de Stichting Welzijn Middelsee. Het doel van dit beleid is om bewoners van de vier Middelsee gemeenten in beweging te brengen. Stimuleren, activeren en ontmoeten en daarmee de leefbaarheid en participatie te bevorderen.

Onderschrift foto:
De ondertekening van de overeenkomst door de Middelsee gemeenten en Stichting Welzijn Middelsee.
V.l.n.r: Meint de Haan wethouder Leeuwarderadeel, Boukje Tol wethouder het Bildt, Marten van Asperen wethouder Menameradiel, Jaap Hijma wethouder Ferwerderadiel en Inge van Megen directeur Stichting Welzijn Middelsee.

---