Aanzienlijke verhoging inkomsten verantwoordelijk voor aanhoudende groei van Rohde & Schwarz

Persbericht van PR Newswire

MÜNCHEN, November 21, 2011 /PRNewswire/ --

De in München gevestigde elektronicagroep Rohde & Schwarz kan terugkijken op een uiterst succesvol belastingjaar 2010/2011 (juli tot juni), een jaar waarin het bedrijf zijn beste resultaten ooit neerzette op het gebied van inkomsten, investeringen en aantal werknemers.

Rohde & Schwarz eindigde het afgelopen belastingjaar (juli 2010 tot juni 2011) met inkomsten van EUR 1,58 miljard. Dit is een verhoging van 25 procent in vergelijking met de EUR 1,26 miljard van vorig jaar (juli 2009 tot juni 2010). De omvang van het personeelsbestand bereikte een hoogtepunt met 8.400 werknemers tegen het einde van het belastingjaar. Investeringen wereldwijd bereikten eveneens hun hoogste niveau ooit, in het bijzonder investeringen in nieuwe productiefaciliteiten (EUR 130 miljoen) en in onderzoek en ontwikkeling (EUR 228 miljoen).

Na twee jaren, die getekend werden door de gevolgen van de wereldwijde economische crisis, heeft Manfred Fleischmann, voorzitter en algemeen directeur van Rohde & Schwarz, alle reden om verheugd te zijn. "We zijn opnieuw aan het groeien en hebben onze verkoopsdoelstellingen zelfs ruimschoots overtroffen. We zijn van plan om deze koers in de toekomst te blijven varen."

De vier pijlers van het bedrijf - testen en meten, broadcasting, beveiligde communicatie, radiomonitoring en radiolocatie - voorzien Rohde & Schwarz van een stevige fundering. De sterkste groeimotor in het afgelopen belastingjaar was mobiele radio T&M. De orderboeken van Rohde & Schwarz zijn vol dankzij de aanhoudende groei in het segment smartphones en tablets, en het begin van LTE.

Uitgaande van het belastingjaar 2011/2012, is Fleischmann ervan overtuigd dat Rohde & Schwarz zich in een goede positie bevindt om nieuwe uitdagingen aan te gaan en een eventuele terugval te weerstaan. Hij verwacht dat de inkomsten in het nieuwe belastingjaar vergelijkbaar zullen zijn met het niveau van 2010/2011. In de komende jaren is het bedrijf van plan om uit te breiden, voornamelijk als gevolg van organische groei en door meer nieuwe producten te lanceren. "We zullen ons in de toekomst verder profileren als technologische leider om ervoor te zorgen dat we onze klanten de oplossingen kunnen aanbieden die ze nodig hebben om succes te behalen", aldus Fleischmann.

Contactpersonen voor de pers:

Europa (hoofdkwartier): Monika Roth, Telefoon: +49-89-4129-12232, E-mail: press@rohde-schwarz.com

Rohde & Schwarz

CONTACT: .