Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  22 november 2011


Subsidieregeling isolatie wegens succes uitgebreid

Voor de subsidieregeling 'Duurzaam thuis' voor woningisolatie hebben de Provinciale Staten onlangs het budget verhoogd. Dit betekent dat ook in de gemeente Heerde meer mensen gebruik kunnen maken van deze subsidie. Het bedrag van E500 is een mooie financiële ondersteuning bij het isoleren van de woning.

Woningeigenaren in de gemeente Heerde kunnen via de website www.duurzaamthuisheerde.nl subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. De bijdrage is bedoeld voor het isoleren van het dak, de buitenmuur en/of de vloer.

Besparing
Niet alleen is het isoleren van uw woning goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee. Een goed geïsoleerd huis levert al gauw honderden euro's per jaar aan besparing op. Op de website www.duurzaamthuisheerde.nl staan hiervan voorbeelden. Op de website staat ook de 'terugverdientijd' van diverse investeringen op het gebied van isolatie.

Voorwaarden
De subsidie kan worden aangevraagd door woningeigenaren voor een woning die vóór 1980 is gebouwd en met een maximale WOZ-waarde van E 350.000 (peildatum 1 januari 2009). De maximale vergoeding is E 500 en maximaal een derde van de investering. De voorwaarden staan op de website.

Resultaten tot nu toe
Veel mensen hebben al gebruik gemaakt van de subsidieregeling. In 2010 zijn 54 woningen met hulp van de subsidieregeling geïsoleerd. Voor 2011 zijn nog 11 aanvragen in behandeling waarmee het totale subsidiebedrag voor dit jaar op ruim E 30.000,-- komt.
Door de extra middelen die door de provincie beschikbaar is gesteld is tot en met 2012 nog
E 70.000,-- beschikbaar voor de uitvoering van de regeling, zodat nog ruimschoots van de regeling gebruik kan worden gemaakt.

Aanvragen
Het aanvragen van de subsidie kan gemakkelijk via de website www.duurzaamthuisheerde.nl. Op de website staat een aanvraagformulier die eenvoudig is te downloaden.


Einde persbericht


Meer informatie via Marten Venema of Jolie Doorduin, communicatieadviseurs gemeente Heerde, tel. 0578-699493 en tel. 0578-699496
-----------------------
[pic]





---- --