Persbericht

Marco Borsato lanceert mobiele applicatie
~ Service2Media levert app waarmee fans contact kunnen maken met zanger ~

Amersfoort, 22 november 2011 - Marco Borsato lanceert een mobiele applicatie, die fans de mogelijkheid biedt om direct contact te leggen met de zanger. De app, die is ontwikkeld door Service2Media, is beschikbaar voor iPhone- en Android-toestellen.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse artiest een applicatie lanceert met functionaliteiten zoals deze. De mobiele applicatie is een verlengde van Borsato's website (www.borsato.nl) en biedt de mogelijkheid tot het aanmaken van een eigen account, waardoor de gebruiker een gezicht en naam krijgt en zijn of haar inbreng direct herkenbaar is. Fans kunnen berichten achterlaten op het gastenboek, in het forum, stemmen op stellingen en nieuwsberichten direct op Twitter plaatsen. In de App zijn ook fanfoto's te bekijken die de gebruikers zelf via Borsato.nl kunnen uploaden. Daarnaast is het album '#1', met Borsato's 16 nummer 1 hits, een maand lang gratis te beluisteren in de applicatie.

Marco Borsato: "Het hebben van goed contact met mijn fans is altijd het uitgangspunt geweest voor mij. Of dit de actieve fanclub is, Borsato-weblogs, de website of nu dan de mobiele applicatie; het is voor mij geen eenrichtingsverkeer met mijn publiek en deze applicatie bewijst dat. Ik ben er apetrots op!"

De mobiele applicatie maakt het mogelijk op elk moment contact te maken. Fans onderling, maar ook met Marco. Zoals via de geïntegreerde Twitter-feed waar je zowel Marco's tweets als tweets óver Marco in één oogopslag bijeen hebt. Of via het gastenboek en het forum, welke gesynchroniseerd zijn met de website, waardoor de inbreng van de gebruiker direct voor iedereen zichtbaar is.

"Met de recente ontwikkelingen op het gebied van mobiel internet en het effect van sociale media is het moment beter dan ooit om in te springen", aldus Marco Borsato. "Ik heb goed contact met een groot deel van mijn achterban en er wordt fanatiek op elkaar gereageerd. Dat maakt het ontzettend leuk om rond te kijken op de site en in de app."

De officiële Marco Borsato applicatie is vanaf vandaag te downloaden in de App Store (iPhone) en Android Market.