Pelsland overhandigt deze woensdag 250 warme jassen aan Leger des Heils.

22/11/2011 11:45

Pelsland

De eerste koude dagen en nachten zijn een feit. Ze treffen minderbedeelden erg hard.

Woensdag 23 november, 11 uur overhandigt Marc Wajsberg, (zaakvoerder Pelsland) deze warme jassen aan een vervoerder van het Leger des Heils. Bij Pelsland, Boomsesteenweg 960 te Wilrijk.

"Het aantal hulpbehoevenden stijgt almaar. Als ondernemer wil je, naast het behartigen van zakelijke belangen, iets voor je medemens in nood doen."

(Marc Wajsberg, Pelsland)

Dit is het zesde jaar op rij dat wij aan sociale recyclage doen van prima bruikbare jassen. Jassen in omgekeerd schaap, bont en leder. Die gaan veel langer mee dan gewone stoffen. En beschermen vooral uitstekend tegen koude.

Pelsland zamelt winterjassen in, door klanten in het najaar toe te staan een gedragen, warme jas in te ruilen, bij een nieuwe aankoop. Voor zo'n jas, meestal in prima staat, geeft Pelsland tot 2.000 euro inruil.

De jas die onze klant niet meer wil dragen, is voor de persoon die hem krijgt meestal de mooiste, en zeker de warmste, jas die hij/zij ooit zal bezitten. Zo hebben we al meer dan 5.000 mensen gelukkiger gemaakt. *

Regelmatig ga ik zelf deze jassen uitdelen. In inloopcentra voor noodlijdenden. Of opvangplaatsen voor daklozen. Dat is een zeer emotionele belevenis. Je wordt met je neus gedrukt op armoede, op noden, op miserie. En je hebt de kans bij deze mensen een glimlach op het gezicht te toveren. Ze een beetje extra te beschermen. En ze tegelijk weer wat waardigheid te geven. Want ik doe altijd mijn uiterste best om elkeen een jas aan te geven die bij hem of haar past. Net zoals ik dat bij ons in de winkel voor een klant zou doen.

Aangezien reeds meer dan 15% van de Belgen onder de armoedegrens leeft zijn de noden enorm. Een heleboel van die mensen heeft gewoonweg het budget niet om zich degelijk te beschermen tegen de koude. Of erger nog, brengt dagen en nachten op straat door.

Als het systeem faalt, dan is dit wat je als ondernemer doet: iets ondernemen. Helpen waar je kan.

Contact

Pelsland: Marc Wajsberg - 0477/42.41.45 ( www.pelsland.be )

P.S. Indien u deze woensdag niet kan komen verslag uitbrengen hiervan, op zondag 27 november, om 18 uur ga ik nogmaals 80 warme winterjassen + sjaals en mutsen bedelen in Antwerpen centrum. Tijdens de voedselbedeling van Dakant (op de speelplaats van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen, Rooseveltplaats, Antwerpen)

*de eerder gesteunde verenigingen zijn:

Het Leger des Heils, Kringloop, CAW De Terp, Ons Huis/Chez Nous, de Sint-Vincentiusvereniging, Huize Triest, Tikvatenoe, Centre Ariane, De Schutting, Jes, Moeders voor Moeders, Daklozenhulp Antwerpen, Source-La Rive, een Koerdische vereniging in Antwerpen, De Schakel, Atelier Groot Eiland, Spullenhulp, Open Deur, Raad en Daad, De Toevlucht, ...

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel