Productschap Vis


* Nog paar plekken vrij: `scholing duurzame visketens'

Nog paar plekken vrij: `scholing duurzame visketens'

Cursus ondernemen en samenwerken voor vissers en handelaren

Hoe ga je als visser of als vishandelaar slim om met de grote veranderingen in de vissector? Denk aan een toenemende import van kweekvis, een stijgende olieprijs en een toenemende vraag om verantwoorde, duurzame en eerlijke visproducten. Stichting ProSea organiseert daar een serie van drie workshops over. Er zijn er nog een paar plekken vrij.

Voor wie: voor alle vissers en handelaren die samen, slim en duurzaam willen ondernemen. Vissersvrouwen ook van harte welkom.

Kosten: geen, behalve reiskosten naar de cursuslocatie.

Onderwerpen (onder meer):
Ondernemerschap en het eigen bedrijf, de visketen (hoe zit die in elkaar, prijsvorming, samenwerken), marketing (zicht op de markt, de wens van de consument) en een duurzame visketen (praktische invulling en certificering). Communicatieve vaardigheden (oefenen met acteur), zoals vergadertechnieken, open vragen stellen, van mening verschillen en omgaan met media.

Programma (algemeen):
Drie workshops van elk twee dagen in november 2011, februari 2012 en juni 2012. Een tweedaagse workshop begint om 10:00 op dag 1 en duurt tot 16:00 op dag 2 (inclusief avondprogramma, maaltijden en overnachting). Daarnaast kun je ook deelnemen aan 3 losse, actuele themadagen.

Eerste workshop:
Data: 22-23 november (groep 1) en op 29-30 november (groep 2). Locatie: Kasteel de Essenburgh in Hierden.
Titel: 'Ik, Ik en de Ander'.

Contact: GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Marieke Verweij. Meer info: www.prosea.info

Bron: ProSea