Syntens

Onder de naam âDe Smaak van NLâ strijden foodondernemers voor het vierde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Wie maakt het meest smaakvolle product van Nederland? De pasta van biologisch geteeld graan van Bio Godico uit Wilp strijdt in ieder geval mee om de Smaakvol 2011-erkenning tijdens de finale op 22 november.

De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. De aftrap van de wedstrijd begon met regionale voorrondes die in juni op drie plaatsen in Nederland plaatsvonden en waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. Van bijna zeventig deelnemers zijn er uiteindelijk in ieder geval nog zes over!

Paprikameisje van vorig jaar
Vorig jaar stroomde de paprikajam van Marieke Tas uit Bemmel via de regionale ronde door naar de landelijke finale. âHet ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector. Met âDe Smaak van NLâ laat je bovendien meer mensen met je product kennismaken. Nu nog zeggen mensen tegen me: hé, jij bent dat paprikameisje!â

Boerenkaas en pasta
In de finale staan Kaasboerderij 'De Gelder' uit Tijnje met de boerenkaas Tynjetaler en Bio Godico uit Wilp met pasta van biologisch geteeld graan. Op 20 september wordt duidelijk welke producten uit het Zuiden in de finale komen en op 22 september is bekend wie uit het Westen van het land meestrijden.