Ingezonden persbericht



()
()

()

P E R S B E R I C H T

Oproep Mannenemancipatie nu!
Met Nilgün Yerli, Paul Lieben, Christien Brinkgreve e.v.a.

Het loopt flink vol, maar er zijn nog enkele plaatsen... Op 22 november is het de dag van de mannenemancipatie. In Theater Culturalis organiseert Importante, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie, zowel een gemeentelijk debat als haar derde jubileumconferentie. Kom luisteren meediscussiëren. 'Mannenemancipatie nu!' is een dag vol informatie, optredens, stand-up comedy, netwerkmomenten en hapjes en drankjes.

Debat
De dag Mannenemancipatie nu! bestaat uit een jubileumconferentie die wordt voorafgegaan door een gemeentelijk debat. Dit debat vormt de aftrap van het nieuwe emancipatiebeleid van wethouder Karsten Klein, waarbij mannenemancipatie een van de speerpunten is. Er is een mooie line-up qua debaters; o.a. Nilgün Yerli, Paul Lieben, Erdem Tali, Jens van Tricht, Amar El Ajjouri, Claudette Tjen-A-Tak en Mila Ramdharie hebben hun komst bevestigd. Workshops worden gegeven door hoogleraar Christien Brinkgreve, Teana Boston, Oranje Fonds, Fonds1818, Haella Fonds en Importante. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht (via www.importante.nl).

Projectbureau Importante
Importante, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie, is van mening dat eerlijkere verhoudingen tussen mannen en vrouwen vragen om inzet van beide seksen. Zij geeft de kennis die zij de afgelopen 10 jaar een-op-een heeft opgebouwd 'cadeau', in de vorm van drie jubileumconferenties. Vanuit een feestgevoel, maar ook vanuit de wetenschap dat delen van kennis nog hard nodig is. Eerder dit jaar lanceerde Importante om die reden ook al een online community. Deze website bevat o.a. een forum waarop iedereen informatie kan vinden (én geven) over emancipatie, participatie en diversiteit. Ook activiteiten met betrekking tot deze onderwerpen kunnen community-leden gratis plaatsen op de bijbehorende webagenda. Zie hiervoor www.importante.nl.
---