H.K.H. Prinses Máxima aanwezig bij opening ikgebruiknietmeer.hyves.nl


AMSTERDAM, 20111122 -- Afgelopen donderdag werd in aanwezigheid van van H.K.H. Prinses Máxima en de Amsterdamse Burgemeester Eberhard van der Laan de website ikgebruiknietmeer.hyves.nl gelanceerd. Een initiatief van Kim Oeij, Maatschappelijk werker en oprichter van ikgebruik.nl. Dit in samenwerking met jekuntmeer.nl. Beide organisatie's, die zich inzetten voor kwetbare doelgroepen in onze samenleving, waaronder dak- en thuislozen met verslavingsproblematiek. Daarom hebben ze de website ikgebruiknietmeer.hyves.nl opgezet. Waar mensen, die nog niet in zorg zijn, of nog geen dagbesteding hebben terecht kunnen voor informatie, tips en tricks.

Kim Oeij: "Het unieke en innovatieve aan de Hyves page is dat we een online chat hebben geïntegreerd voor jeugdigen, dit in het kader van voorlichting en drugspreventie, waar gebruikers, jeugd en een ieder die een vraag heeft over middelen gebruik of afkicken, zijn of haar vraag anoniem en gratis kan stellen."

De chat is open op werkdagen van 13.00 en 17.00. Deze chat is een unieke samenwerking tussen het Trimbos-instituut, Mondriaan Zorggroep, Jellinek, Brijder, Novadic-Kentron, Indigo, Tactus, VNN, Vincent van Gogh, Centrum Maliebaan en Iriszorg. Om beurten zullen medewerkers van verschillende verslavingszorg instellingen de chat bemannen. Naast chatten is er de mogelijkheid om dagbesteding/werk te kiezen o.a. in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Zuid Holland Noord. Door integratie van de zoekfunctie van jekuntmeer.nl op ikgebruiknietmeer.hyves.nl. Dit aanbod staat in het kader van een hogere deelname (participatie) van alle mensen aan het maatschappelijk verkeer. Maatschappelijke participatie haalt personen, die normaal geen aansluiting vinden in het gewone of beschermde arbeidscircuit, uit de inactiviteit en biedt kansen tot engagement in de samenleving. Het aanbod bevindt zich op de gebieden van ontmoeten, doen, leren en werken. O.a. vraag en aanbod in passend werk, opleiding en activiteiten op het gebied van Zorg & Welzijn.

Een project in het kader van maatschappelijke participatie van ikgebruik.nl is het geven van gastcollege's. Scholen kunnen een gastcollege aanvragen, waarbij jeugdigen geïnformeerd worden over middelen gebruik en de risico's die dat met zich mee brengt. Een ervaringsdeskundige komt dan aan het woord en vertelt zijn of haar levensverhaal. Atty, cokegebruiker en actief vrijwilliger en ambassadeur van ikgebruik.nl. "Ik ben altijd onder de indruk van hun kennis en betrokkenheid bij risico's. Jeugdigen weten heel goed wat er speelt. Het is belangrijk dat we ons in blijven zetten voor drugspreventie en educatie, daarbij is dit voor mij een fijne dagbesteding, ik voel mij weer een volwaardige deelneemster aan de samenleving."

Over ikgebruik.nl
Op ikgebruik.nl is een overzicht te vinden van hulpverleningsinstanties in Amsterdam, specifiek voor en door kwetsbare groepen in onze samenleving, om zo zelfredzaamheid te creëren in eigen leven.

Over jekuntmeer.nl
Jekuntmeer.nl is dé site voor vraag en aanbod in passend werk, opleiding en activiteiten op het gebied van Zorg & Welzijn. Dit aanbod staat in het kader van een hogere deelname (participatie) van alle mensen aan het maatschappelijk verkeer. Het aanbod bevindt zich op de gebieden van ontmoeten, doen, leren en werken.

Video link