GIA ontwikkelt de Diamant 4Cs app voor iPad

Interactief instrument ontworpen voor deelname en educatie

CARLSBAD, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- 20111122 --

GIA (Gemmologisch Instituut van Amerika) maakt gebruik van de meest recente technologie om gebruikers te helpen opleiden voor en te laten deelnemen aan het 4C-principe (Color, Clarity, Cut and Carat weight, d.w.z. kleur, zuiverheid, slijpvorm en karaatgewicht) van diamantkwaliteit. De nieuwe GIA 4Cs iPad-toepassing (app) kan nu gratis worden gedownload vanaf iTunes.

GIA, de uitvinder van het 4C-principe en van het International Diamond Grading System™, het internationale diamant classificatiesysteem, is een onafhankelijke organisatie met de missie om het vertrouwen van het publiek in edelstenen te beschermen via laboratoriumdiensten, opleidingsprogramma’s en onderzoeksresultaten.

De 4C-principe app is voorzien van video en interactieve instrumenten die tonen hoe GIA de diamanten classificeert volgens het 4C-principe. De app geeft uitleg over de gradaties die GIA hanteert voor wat betreft kleur, zuiverheid en slijpvorm, en hoe de diamantclassificatie de waarde kan beïnvloeden. De app verklaart ook de oorsprong van het karaatsysteem, en verstrekt informatie over fluorescentie, behandeling van diamanten en soorten kunststof.

Met behulp van deze interactieve instrumenten kunnen gebruikers het volgende ontdekken:

  • Hoe de kleur van de diamant verandert op de GIA D-tot-Z kleurenschaal
  • De typische insluitsels en imperfecties in verschillende stadia volgens de GIA zuiverheidsschaal
  • De anatomie van een diamant, en hoe de verschillende parameters invloed uitoefenen op de slijpclassificatie van de diamant
  • Hoe de grootte van een diamant verandert per karaatgewicht, en een vergelijking van de omvang van verschillende diamanten
  • De anatomie van een GIA-classificatierapport om de verschillende elementen van een GIA-rapport te kunnen begrijpen.

Met de functie “Mijn Diamant Wenslijst” kunnen de gebruikers een bestand bijhouden van de diamanten die zij gezien en over nagedacht hebben. Gebruikers kunnen de relevante informatie van een diamant invullen en opslaan, waaronder het rapportnummer, het 4C-principe, de prijs, de afbeelding, het adres van de winkelier en de contactgegevens. Als de diamant een GIA-rapport heeft, dan zal de informatie over de classificatie automatisch vanuit het GIA-Rapportbestand ingevuld worden.

De app biedt ook directe toegang tot het GIA-Rapportbestand, een beveiligd online gegevensbestand van GIA-classificatierapporten. Gebruikers kunnen de inhoud van een GIA-rapport controleren en een PDF-versie van dat rapport bekijken -- rechtstreeks vanaf hun iPads – door eenvoudig een GIA-rapportnummer en een karaatgewicht in te vullen.

Het iPhone-formaat en een vereenvoudigde Chinese versie van deze app zullen binnenkort verkrijgbaar zijn op iTunes.

De app GIA 4C-principe voor iPad is nu verkrijgbaar bij iTunes.

Over GIA

Het Gemmologisch Instituut van Amerika (GIA) is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, en wordt wereldwijd erkend als de meest vooraanstaande autoriteit in gemmologie. GIA is in 1931 opgericht en heeft zijn expertkennis omgezet in de meest gerespecteerde opleiding gemmologie die er is. In het begin van de 50-er jaren van de vorige eeuw heeft GIA het beroemde 4C-principe kleur, zuiverheid, slijpvorm en karaatgewicht, uitgevonden. In 1953 heeft het Instituut het International Diamond Grading System™, opgezet, een classificatiesysteem dat nu door vrijwel elke professionele juwelier ter wereld erkend wordt.

Door onderzoek, opleiding, gemmologische laboratoriumdiensten en instrumentontwikkeling heeft het instituut zich gewijd aan het tot stand brengen van een publiek vertrouwen in edelstenen en juwelen door het hanteren van de hoogste normen ten aanzien van integriteit, academische waarden, wetenschap, en professionaliteit. GIA kan op het internet gevonden worden via www.gia.edu.

Foto's/Multimedia-galerij beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50081556&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
GIA
Jessica Sachariason
Public Relations Manager
760-603-4197

Jessica.sachariason@gia.edu