European Business Awards maken winnaars van 2011 bekend

BARCELONA--(BUSINESS WIRE)-- 20111122 --

Europa’s zakelijke elite kwam vandaag bijeen om de bekendmaking te horen van de 11 prijswinnaars van de European Business Awards van dit jaar.

De winnaars worden beschouwd als de zwaarste zakelijke concurrentie van Europa. Ze werden gekozen uit de shortlist van de 111 ontvangers van de Ruban d'Honneur die deelnamen vanuit het hele continent, in een programma waarbij meer dan 15.000 organisaties in meer dan 30 landen betrokken waren.

De winnaars van de European Business Awards zijn een presentatie van de 'best-in-class' en vertegenwoordigen een breed scala aan industrieën, waaronder cosmetica, techniek, mode, online bedrijven, productie en transport.

De winnaars werden gefeliciteerd door een publiek bestaande uit staatshoofden, toonaangevende industriëlen, ondernemers, zakelijke leiders, media-eigenaars en academici uit alle 30 Europese landen.

Volledige lijst met winnaars 2011:

  • De Employer of the year Award: Global Bilgi A.Ş. – Turkije
  • De Award for Customer Focus: TAXIS G7 – Frankrijk
  • De Award for Environment and Corporate Sustainability: Mercator Group – Slovenië
  • De HSBC Import/Export Award: Sheffield Forgemasters International Ltd – VK
  • De HSBC International Growth of the year Award: Software AG – Duitsland
  • De Infosys Business of the Year Award met omzet van €0-25m: Companeo – Frankrijk
  • De Infosys Business of the Year Award met omzet van €26-150m: bigpoint – Duitsland
  • De Infosys Business of the Year Award met omzet van €150m of hoger: H&M – Zweden
  • De RSM International Entrepreneur of the Year Award: Maesa Group (Julien Saada en Gregory Mager) – Frankrijk
  • De UKTI Award for Innovation: SENER – Spanje
  • De selectie van de voorzitter: Byurakn LLC - Armenië

De Belgische Minister-President en EBA-jurylid, Yves Leterme, samen met Adrian Tripp, CEO van de European Business Awards, begroetten de 11 winnaars als de ‘Leeuwenharten van de Europese economie’.

Adrian Tripp verklaarde, “De winnaars van de European Business Awards van dit jaar hebben eens te meer aangetoond dat de zakelijke leiders van het continent en hun personeel over moed, veerkracht, vindingrijkheid en behendigheid beschikken. We hebben belangrijke bijdragen uit Oost-Europa en Turkije gezien met deelnemers die niet alleen de recente economische storm overleefden, maar die zelfs floreerden. De deelnemers vertegenwoordigen een gezamenlijke omzet van meer dan €1 biljoen euro (8,23% van het BNP van de EU)*, met meer dan 2,7 miljoen mensen in dienst. Sommige mensen geven er wellicht de voorkeur aan de nadruk te leggen op de moeilijke tijden, maar de rol van de Awards is om succes in het middelpunt te zetten.”

John Casey, Hoofd Commercial Banking bij HSBC, Continental Europe, merkte op, “Uitgebreide felicitaties voor onze geweldige winnaars van de European Business Awards die uitblonken tijdens een uitdagend jurybeoordelingsproces om de finale te bereiken. Deze 11 bedrijven die een gevarieerde mix van landen, sectoren en grootten vertegenwoordigen, zijn het bewijs dat er uitzonderlijke organisaties in Europa zijn die nog steeds bloeien en groeien, ongeacht de huidige economische kwetsbaarheid.

“De recente HSBC Trade Forecast onthulde een sterke externe handelsgroei voor Europa in de komende 15 jaar, waarbij de Europese handel naar verwachting met 77% zal groeien, ten opzichte van een wereldwijd cijfer van 73%. Als gevolg hiervan waren we bijzonder blij om zovele van deze bedrijven wereldwijde groeimogelijkheden te zien nastreven om hen te helpen hun potentieel te bereiken. Zoals deze winnaars bewijzen, beschikt Europa over veel zaken die vertrouwen inboezemen. Het benadrukken van deze succesvolle zakelijke verhalen is belangrijk om te inspireren, te leiden en anderen aan te moedigen dit voorbeeld te volgen.”

Tijdens het evenement vond ook een Business Summit plaats, georganiseerd door de Weledele Karel De Gutch (EU-handelscommissaris), Janet Henry (Chief European Economist, HSBC) en Ira Gaberman (Partner A.T. Kearney). Het evenement werd bijgewoond door ontvangers van de Ruban d'Honneur en er werd gedebatteerd over de huidige gezondheid van het Europese bedrijfsleven en hoe dit te verbeteren door het delen van lessen uit de prestaties van de deelnemers aan de European Business Awards.

- einde –

Downloadbare foto's van het evenement zullen beschikbaar zijn via http://www.businessawardseurope.com/gallery

Uitzendmateriaal zal beschikbaar zijn via Europe by Satellite http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?sitelang=en&page=3&institution=0&date=11/22/2011

Casestudies van winnaars zijn op verzoek beschikbaar.

Volg @EBAs2011 voor live updates van het evenement.

*EU BNP incl. Turkije, Armenië, Georgië en Kazachstan

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Europese Business Awards
Emilie Fournet, PR Manager
T: +44 (0) 207 234 3546
E-mail: emilie.fournet@businessawardseurope.com
of
HSBC Enquiries
Lara Calderwood, Consolidated PR
T: +44(0)20 7781 2300

E-mail: hsbceurope@consolidatedpr.com