Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LantarenVenster Rotterdam: concert Madeleine Peyroux dinsdag 22 november 2011

MADELEINE PEYROUX

Dinsdag 22 november, 20:30, ¤ 355

Madeleine Peyroux is vooral bekend van prachtige vertolkingen van jazz- en bluesrepertoire uit de jaren twintig en dertig. Denk daarbij aan Billie Holiday, Bessie Smith en Louis Armstrong. Met dit materiaal veroverde ze de straten van Parijs toen ze vijftien was.

In 1996 nam ze haar eerste plaat met oude jazz Standards op, Dreamland. Ingetogen en intens, net als haar album uit 2004, Careless Love, met materiaal van modernere singer-songwriters zoals Leonard Cohen en Bob Dylan. Vijf jaar later ontving ze goede recensies voor een album met eigen materiaal, Bare Bones.

Deze zomer kwam het nieuwe album van de Frans/Amerikaanse uit, Standing on the Rooftop. Wederom met eigen werk, maar ook met covers van Robert Johnson, The Beatles, Marc Ribot en Bob Dylan. Haar eigen songs schreef ze niet allemaal in haar eentje. Madeleine schreef samen met voormalig Rolling Stones bassist Bill Wyman. Het nummer The Kind You Can't Afford bijvoorbeeld, is daar een resultaat van. Voor dit album trok ze een blik met gerenommeerde sessiemuzikanten open, onder wie pianist Allen Toussaint, meestergitarist Marc Ribot en bassiste Me'Shell Ndegeocello. De productie was in handen van Craig Street, die onder meer cd's van Cassandra Wilson, Norah Jones en K.D. Lang produceerde.

Madeleine is geïnteresseerd geraakt in een steviger, rauwer geluid. Toch is ze nog steeds die straatzangeres uit haar tienerjaren: "Ik heb niets opgegeven, er is alleen nog iets bijgekomen".

In juli gaf Madeleine Peyroux nog een concert op het North Sea Jazz Festival. Ga voor meer informatie naar www.lantarenvenster.nl/jazz

Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.




Ingezonden persbericht