Ingezonden persbericht


Agora, dinsdag 22 november 20.30 uur
Narsingh & Rayen: twee cabaretiers op één avond

Narsingh en Rayen nemen ieder de helft van de voorstelling voor hun rekening: u ziet maar liefst twee cabarettalenten op één avond. Narsingh is al jaren het gezicht van het OHM jongerenprogramma 'Ch@tney.NL'. Hij toonde zijn komisch talent in sketches over hindo's en don'ts en liet zien dat hij ook als acteur het nodige in zijn mars heeft. In zijn eerste cabaretshow leidt Narsingh u langs Roti en Bollywood, Cricket en Goeroes, Suriname en India, Prem en Gandhi. Narsingh is 'Trots op Rotiland' en dat laat hij weten ook.

Rayen Panday won in 2008 de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Festival en is tekstschrijver voor het succesvolle tv-programma 'Zo: Raymann' van Jörgen Raymann. Zijn show 'Drie keer Rayen' gaat over een Hindoestaanse bruiloft. Rayen is daar met zijn vriendin, observeert zijn familie en luistert naar de beste Bollywood-zanger van Nederland. Zijn familie vraagt zich af wanneer Rayen gaat trouwen. Maar Rayen voelt zich vooral een drie-eenheid: Surinaams, Hindoestaans en Nederlands.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, donderdag 24 november 20.30 uur
Van der Aa's & Zekhuis zingen het dak eraf

Vorig jaar zetten Van der Aa's & Zekhuis de Van Wijnen Zaal op zijn kop. Na het succes van 'Let's Do Men' en 'Let's Do Her' laten de zangeressen Michèle van der Aa, Lotte Zekhuis en Nina June, de liederen van en over mannen en vrouwen even voor wat ze zijn. In 'Let's Go Dutch' blijven de dames dicht bij huis en zingen liederen van eigen bodem. Liedjes van Nederlandse artiesten waar ze een geheel eigen draai aan geven, met de vertrouwde 'touch' van Leoni Jansen. Met opzwepend enthousiasme en onvermoeibare power brengen zij pop- en countryliedjes, en ballades die je kippenvel bezorgen. Daarnaast weten ze als geen ander hoe ze moeten rocken. Geniet van deze prachtige stemmen en de verbluffend mooie samenzang!

De pers over Van der Aa's & Zekhuis: "De samenzang is echt van grote klasse: subliem driestemmig ineengevlochten en met prachtige timbres" (GPD). "Wat een Girlpower! Drie mooie meiden met dito stemmen met elkaar toch hun eigen geluid" (reactie bezoeker).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 25 november 20.30 uur
Micha Wertheim: subliem en vlijmscherp cabaret

Razend enthousiast is de pers over de voorstelling 'Micha Wertheim voor de Zoveelste Keer'. Micha Wertheim maakt het niemand makkelijk, ook zichzelf niet. Hij balanceert op het randje van het betamelijke en zoekt naar de grens tussen wat nog leuk is en wat net niet. Wertheim is een gevoelig observator, een gewiekste manipulator en duivelse satiricus die zijn publiek alle hoeken van de zaal laat zien. In 'Micha Wertheim voor de zoveelste keer' lijkt zijn meedogenloze humor perfect te gedijen. "Net op het moment dat je denkt dat je weer in evenwicht bent, krijg je weer een duwtje. En zo wordt het een zowel hilarisch als prikkelend programma. Het maakt niet uit of je op je hoede bent, Wertheim heeft je weer bij de kladden gegrepen" (de Volkskrant). Micha Wertheim is scherp, genadeloos, soms ontroerend, maar altijd onweerstaanbaar grappig!

De pers over 'Micha Wertheim voor de Zoveelste Keer': "In zijn nieuwste programma geeft de cabaretier een kijkje in de keuken van zijn vakmanschap (.) Dit is zonder twijfel zijn beste programma tot nu toe. Herhaaldelijk scoort Wertheim met goeddoordachte grappen die een lang uitgesponnen spanningboog hebben met een boemerangaffect" **** (De Telegraaf). "Wertheim is de doordenker onder de cabaretiers. Hij zet redeneringen op die tot het uiterste gaan (.) Achter de slimme schijnbewegingen die zijn optreden typeren, gaat juist veel engagement schuil. En dat maakt hem des te boeiender" **** (NRC).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 26 november 20.15 uur, gratis inleiding om 19.15 uur Boris Eifman: spectaculair ballet van wereldklasse

Agora onderscheidt zich graag door te laten zien welke wonderschone en uitdagende producties uit het buitenland komen. Uit het vorige theaterseizoen blijkt dat deze bijzondere voorstellingen een groot succes zijn onder de Lelystedelingen. Afgelopen maanden heeft het publiek al kunnen genieten van diverse bijzondere buitenlandse producties in Agora, waaronder de opera 'Aïda', de Australische danssensatie 'Burn the Floor' en 'Spirit of Russia'. Recentelijk nog zette het circusgezelschap The 7 Fingers uit Canada het theater op z'n kop.

Het wereldberoemde ballet van Boris Eifman uit St. Peterburg schitterde vorig seizoen in Agora met de imposante voorstelling 'Onegin'. Dit jaar brengt het gezelschap Tolstois 'Anna Karenina' op een bijzondere manier tot leven. De mooie Anna Karenina is getrouwd met de twintig jaar oudere Aleksey Karenin en moeder van een zoontje. Het huwelijk is niet gelukkig en Anna raakt verliefd op de knappe officier Graaf Vronski. Dit leidt bij haar tot een verstrengeling van passie en schuldgevoelens. Wat te doen? Welke keuzes te maken? In de tragische ontknoping van dit verhaal ziet de radeloze Anna nog maar één uitweg. 'Anna Karenina' sleept u mee in een wervelend verhaal van dans, muziek en emotie. Boris Eifman is wereldberoemd geworden met zijn expressieve choreografieën die het beste van de klassieke en moderne dans combineren. Hij is "de meest succesvolle Russische choreograaf van de laatste decennia," aldus The New York Times. Volgens kenners is 'Anna Karenina' de mooiste show van het Boris Eifman Ballet. Een voorstelling om niet te missen! 'Anna Karenina' is in slechts vier theaters in Nederland te zien, waaronder het Agora Theater in Lelystad.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een gratis inleiding plaats, verzorgt door Jacq. Algra, dansdramaturge/publiciste van onder meer het tijdschrift 'Dans' en de UITkrant. Zij zal dieper ingaan op het werk van Boris Eifman en het Ballet en in het bijzonder op 'Anna Karenina'. Ook wordt er aandacht besteed aan de opbouw van het ballet en het gebruikte dansidioom van Eifman. Uit ervaring blikt dat deze voorkennis de theaterervaring ten goede komt! De toegang voor de inleiding is gratis, reserveren is noodzakelijk.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 26 november 20.30 uur
NO Blues sluit glansrijk bestaan af met 'Hela Hela'

'Hela Hela' is de kroon op een kort maar glansrijk bestaan van de band NO Blues. Wat ooit begon als een eenmalige cross-over tussen Amerikaanse folk, blues, roots en Arabische muziek groeide uit tot een eigen genre. Arabicana noemen de musici het zelf. De bandleden van NO Blues zijn meesters in het genre en voegen er in 'Hela Hela' nog een element aan toe. De groep neemt u mee naar het niemandsland tussen Noord-Amerika en de Arabische landen en pikken onderweg wat Afrikaanse invloeden op. Deze Afrikaanse elementen vlechten ze naadloos in hun muziek, die hiermee nog meer aan diepgang wint. Zelden klonk wereldmuziek zo divers en tegelijk zo homogeen als de muziek van NO Blues. Gitaar en viool gaan in volmaakte harmonie samen, net als de Engelstalige en Arabische zang. Muziek met een enorme zeggingskracht, die u ook emotioneel diep weet te raken. De bandleden van NO Blues gaan na deze tour hun eigen weg, op zoek naar nieuwe muzikale avonturen. Een laatste kans om NO Blues in het thea ter te zien, een kans om niet te missen!

De Pers over de cd 'Hela Hela': "In de meeste gevallen is de symbiose tussen de genres heel nadrukkelijk. Vooral de manier waarop Safia's sprankelende getokkel door de sterke songs wordt geweven is een genot om te horen. Fraai en uniek." (De Volkskrant) "Al te zeer wijkt 'Hela Hela' niet af van zijn voorgangers, maar dat was ook helemaal niet nodig. No blues brengt de unieke mix van folk, blues, roots en (Arabische) wereldmuziek nog met dezelfde frisheid en inspiratie als op hun eerste drie albums. Spannend en ontspannend tegelijk." (Heaven)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zondag 27 november 14.00 uur
Fantastisch poppenspel van Ila van der Pouw (7+)

'Titus, zoon van Rembrandt' van poppenspeelster Ila van der Pouw is "een hele mooie voorstelling," schreef het Haarlems Dagblad. De vader van Titus is één van de beroemdste schilders van zijn tijd, Rembrandt van Rijn. Maar dan raakt hij uit de mode: de verkoop loopt terug, schuldeisers willen geld zien en zijn vader verschuilt zich diep achter zijn schildersezel. Ondertussen wordt zijn opvoeding overgelaten aan alweer zijn tweede stiefmoeder. Een recept voor rampspoed? Niet als je Titus van Rijn bent, de eigenwijze, slimme, levenslustige zoon van Rembrandt. Met humor en vertelkunst loost zijn nieuwe stiefmoeder hem door deze moeilijke periode. En wanneer financiële- en huiselijke problemen Rembrandt boven het hoofd lijken te groeien, blijkt Titus meer in zijn mars te hebben dan zijn vader durfde te vermoeden. 'Titus' gaat over opgroeien in de schaduw van roem en in het licht van grootse kunst. Over je eigen weg vinden en daar trouw aan blijven. De zelfgemaakte poppen van Ila van d er Pouw hebben een fantastische uitstraling. Zowel kinderen als volwassenen geloven moeiteloos in de karakters die zij uitbeeldt.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 29 november 20.30 uur
Cabaretière Nathalie Baartman schiet 'RAAK'

Nathalie Baartman is een frisse wervelwind in het hedendaagse cabaret. Ze is authentiek en laat zich niet in een hokje plaatsen. "Nog nooit zoiets gezien!" is vaak de reactie van het publiek. De een roemt haar ziedende passie en de ander haar scherpe observaties, haar openheid, intense vrolijkheid en durf. 'RAAK' is een cabaretprogramma waarin droge grappen, puntige oneliners en absurde humor over elkaar heen buitelen. Nathalie Baartman is een warm pleitbezorgster voor een verrassender bestaan. Ze vindt dat je soms gewoon een bus moet pakken naar ergens of een praatje moet beginnen over plantenbakken met een vrouw in een blauwe boerka. U zult zien: van het één komt altijd het ander. Het leven ligt voor je voeten en de humor voor het oprapen. Juist als je het niet bedacht had, is het 'RAAK'.

Nathalie Baartman proeven bij Bakker Bart
De Twentse cabaretière Nathalie Baartman komt het toneel op met een emmertje in haar hand. In dit emmertje blijkt een klont koekjesdeeg te zitten, want Nathalie bakt koekjes voor haar publiek. Bij binnenkomst hangt er dan ook een aangename geur van versgebakken koekjes in de zaal. Om die reden is er rondom de voorstelling van Nathalie Baartman een leuke samenwerking met Bakker Bart op touw gezet.

Op vertoon van uw toegangskaartje voor de voorstelling 'RAAK' op 29 november in Agora, koppt u van maandag 28 november t/m zaterdag 3 december 2011 voor slechts E 1 een zoete snack bij Bakker Bart aan de Promesse in Lelystad. Een extra goede reden dus om u mee te laten nemen in de absurde wereld van Nathalie Baartman!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.