Gemeente Weert

Beste redactie,

Hierbij ontvangt u het volgende bericht van de gemeente Weert en de provincie Limburg:

Structurele lasten minstens ¤1 mln. omlaag
PLANNEN 'KAZERNE VAN DE TOEKOMST' (KMS) NAAR TWEEDE KAMER

De provincie Limburg en de gemeente Weert hebben vandaag de 'Tussenrapportage onderzoek Koninklijke Militaire School Weert: Kazerne van de toekomst' naar de leden van de vaste Kamercommissie voor Defensie gestuurd. In dit rapport geven de provincie en de gemeente aan dat door ander gebruik en medegebruik van de KMS voor Defensie de structurele lasten kunnen worden verminderd met ten minste ¤ 1 miljoen per jaar.

Dit berust op drie pijlers: vermaatschappelijking, economisch medegebruik en verduurzaming van de KMS. De Tweede Kamer wordt nu verzocht de KMS van de lijst van te sluiten locaties te verplaatsen naar de lijst van locaties waar nader onderzoek naar wordt gedaan.

De vaste Kamercommissie van Defensie behandelt dinsdag 22 november van 18.00 tot 22.00 uur de plannen van minister Hillen van Defensie voor het herschikken van het vastgoed van Defensie. Dan komt ook de KMS aan bod. Bij deze vergadering zijn in elk geval burgemeester Jos Heijmans van Weert en wethouder Anton Kirkels aanwezig. Voor meer informatie leest u de Tussenrapportage in de bijlage. Neem bij vragen gerust contact op met Communicatie van de gemeente Weert, 0495 575 301.