Provincie Antwerpen


Handelsbetrekkingen met China hoog op de agenda op het eerste 'Antwerp China forum' in provinciehuis

22 en 23 november 2011 - Provinciehuis Antwerpen

Op 22 en 23 november wordt het Antwerpse provinciehuis het toneel voor de economische topconferentie 'Antwerp China Forum: Linking business between China and Europe'. Meer dan 400 bedrijfsleiders, politici en topambtenaren komen samen op deze internationale bijeenkomst om de handelsbetrekkingen tussen de provincie Antwerpen en China te verhogen. Een 60-tal Chinezen zijn hiervoor speciaal te gast in ons land waaronder onze zusterprovincies Shaanxi en Chongqing, alsook een delegatie uit Tianjin.

Het forum biedt Europese en Chinese managers de kans om van gedachten te wisselen over een samenwerking tussen bedrijven en promoot Antwerpen als Europese toplocatie voor Chinese ondernemingen. De lancering van dit forum valt ook samen met de 40ste verjaardag van diplomatieke en zakelijke betrekkingen tussen België en de Volksrepubliek China.

Talloze belangrijke politici en topbedrijfsleiders komen spreken tijdens deze tweedaagse waaronder: Steven Vanackere, Bernard Dewit, Christian Leysen, Vincent Van Quickenborne, Liao Liqiang,.. Voor de provincie Antwerpen doet gouverneur Cathy Berx op dinsdagmorgen om 9 uur het welkomstwoord tijdens de openingsceremonie en is gedeputeerde voor economie Koen Helsen aanwezig.

Het forum wordt georganiseerd in samenwerking met BCECC en AMS. Het gedetailleerde programma vindt u op www.theantwerpforum.be.

"Het Antwerpse provinciebestuur doet al sinds 1985 extra inspanningen om de economische relaties met China te verhogen. We zijn dan ook zeer verheugd dat wij gastheer zijn voor deze topconferentie." zegt een trotse gedeputeerde Koen Helsen. "In 2007 hebben we zelfs een permanent kantoor opgericht in Beijing, 'Antwerp China Development Agency'. Het Antwerpse provinciebestuur hecht veel belang aan het ontvangen van deze delegaties. Onze diensten hebben de nodige kennis en know-how van de Chinese taal en cultuur. Ook onze ondernemers kunnen steeds op de dienstverlening en ondersteuning van het provinciebestuur rekenen. Meer info: http://www.provant.be/bestuur/internationaal/samenwerkingsverband/china/

Op dinsdag 22 november om 12.20 uur is tijdens de lunch in het provinciehuis onder meer professor Haiyan Zhang (Antwerp Management School) beschikbaar om een toelichting te geven over zijn onderzoek naar Chinese investeringen in Europa. De pers kan er ook Chinese ondernemers ontmoeten en hen interviewen over hun ervaringen met Vlaamse zakenpartners.

Praktische info
wanneer:
22 en 23 november 2011
waar:
Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2000 Antwerpen