Ingezonden persbericht


Retailsector gaat massaal gebruik maken van mobiele applicaties

Ontsluiten van bedrijfsapplicaties moet leiden tot betere dienstverlening

Oude Wetering, 22 november 2011 - Mobiele applicaties zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan de consument. Ook het bedrijfsleven maakt inmiddels op grote schaal gebruik van mobiele oplossingen. Zo ook in de retailsector. Uit een inventarisatie van IT-dienstverlener COOLProfs blijkt dat een kwart van de retailers serieus van plan is op korte termijn een mobiele applicatie op de winkelvloer in te voeren, teneinde de dienstverlening richting de consument te verbeteren.

Directeur Gene Hall van Gartner noemde het tijdens het onlangs gehouden Gartners Symnposium/ITxpo in Barcelona al de grootste uitdaging die de IT-wereld op zijn kop gaat zetten: de doorbraak van mobiele platformen. De opkomst van mobiele oplossingen is natuurlijk geen verrassing. Maar de snelheid waarmee dit gebeurt volgens Gartner wel. Over twee jaar zal het gebruik van apparaten met een lichtgewicht besturingssysteem dat van het aantal pc-achtigen overtreffen, zo luidt de verwachting van Gartner.

Onderzoek
IT-dienstverlener COOLProfs signaleert dat deze tendens naar mobiele oplossingen ook opgeld doet voor de retailsector in Nederland. Uit eigen onderzoek blijkt dat maar liefst een kwart van de retailers serieus overweegt een mobiele oplossing in te voeren. Bedrijven in de retailsector kiezen voor een mobiele oplossing vanwege de mogelijkheid altijd en overal over de meest actuele informatie te beschikken, de primaire processen op de winkelvloer te verbeteren en op transparante wijze met de klant te communiceren. Dit is nodig, omdat de consument steeds minder merkvast wordt en meer service minded. Hij verwacht direct een eenduidig antwoord op vragen over producten, prijzen en levertijden. De opkomst van slimme mobiele platformen maakt dit mogelijk.

Oneens
COOLProfs is het overigens pertinent oneens met de bewering van Gartner dat de massale adoptie van mobiele oplossingen de architecturen die de afgelopen twintig jaar zijn ontstaan in één keer ouderwets maakt. Eric ten Harkel, directeur van COOLProfs: 'Het zou ontzettend zonde zijn bedrijfskritische systemen die altijd prima hebben voldaan en doorgaans zeer stabiel zijn in een keer af te schrijven. Totaal onnodig bovendien. Door de toepassing van web services kan de functionaliteit van bestaande back-office systemen namelijk eenvoudig worden ontsloten. Het bestaande systeem blijft intact, terwijl tegelijkertijd de functionaliteit in een mobiele oplossing beschikbaar komt.'

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het C1000 winkelinformatiesysteem, een Global Account Management systeem voor TNT Express en de webshop voor Wasco. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Mede dankzij haar ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Tot de vaste klanten van COOLProfs behoren onder meer ABN AMRO Bank, Kadaster, Delta Lloyd, C1000, Wasco, Gemeente Den Haag, Ministerie van Verkeer en Waterstaat en TNT. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.




Ingezonden persbericht