Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 november 2011

Bijna 70 % van de Nederlandse vrouwen financieel niet onafhankelijk

Bijna 70 % van alle vrouwen in Nederland is financieel niet onafhankelijk. Dat betekent dat zij voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van het inkomen van een ander.

Vrouwen die voor hun levensonderhoud (gedeeltelijk) afhankelijk zijn van het inkomen van een ander, zijn financieel kwetsbaar. Zij lopen financiële risico's wanneer om één of andere reden dat inkomen wegvalt. Gescheiden vrouwen zijn één van de meest kwetsbare groepen. Onderzoek van E-quality in 2010 wijst uit dat na een scheiding vrouwen er ongeveer 23 % op achteruit gaan, terwijl mannen er daarentegen 7 % op vóóruit gaan.

Delta Lloyd Groep Foundation steunt training Regel 't Speciaal voor vrouwen, die gescheiden zijn of gaan scheiden, is de training 'Regel 't' ontwikkeld. Deze training geeft vrouwen de nodige handvatten om persoonlijk en financieel zelfverzekerd in het leven te staan. De training was in 2011 zo'n groot succes, dat besloten is deze in 2012 te herhalen. De eerste training staat reeds gepland voor 20 januari 2012. De training is een ideale mix van kennis opdoen en kennis- en ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers onderling. De training wordt gefinancierd door Delta Lloyd Groep Foundation. Meer informatie over de training en inschrijven is te vinden op www.arcoaching.nl

Over Delta Lloyd Groep Foundation
Met de oprichting van de Delta Lloyd Groep Foundation per 1 januari 2008, maakt Delta Lloyd Groep zich sterk voor het stimuleren van maatschappelijke oplossingen op het gebied van financiële zelfredzaamheid in Nederland. Delta Lloyd Groep Foundation ondersteunt initiatieven die hieraan bijdragen.

www.deltalloydgroepfoundation.nl