Gemeente Nijmegen

25 november 2011

Gemeente gaat aan de slag met input over parkeerbeleid

Ruim 200 leden die samen al meer dan 400 reacties hebben achtergelaten. Dat is de oogst van 3 weken online discussie over het gemeentelijke parkeerbeleid op de website www.nijmegen.nl/parkeervisie. De reacties op de website worden de komende tijd verwerkt en gebruikt als input voor het parkeerbeleid van de gemeente Nijmegen.

Het discussieforum op de website is opgezet als een netwerksite en staat open voor iedereen. Deelnemers konden, nadat ze een profiel hebben aangemaakt, reageren op stellingen, knelpunten benoemen en oplossingen aandragen. Ook konden ze in gesprek met andere bezoekers en medewerkers van de gemeente over het gemeentelijk parkeerbeleid.

Onderwerpen die op de website zijn besproken, zijn onder andere de vraag hoe de beschikbare parkeercapaciteit op straat en in parkeergarages beter benut kan worden, en de voor- en nadelen van het uitbreiden van exclusieve vergunninghouderplekken versus dubbelgebruik door bewoners en bezoekers van de binnenstad.

Waar mogelijk worden de ideeën die de website oplevert gebruikt als input voor de nieuwe Parkeernota van de gemeente. Deze wordt naar verwachting eind december vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders, en vrijgegeven voor de inspraak. De nota wordt dan ook op de website geplaatst, zodat de deelnemers van de site ook feedback kunnen geven.

Vervolgens stelt het college de Parkeernota begin 2012 definitief vast, en biedt de nota dan ter besluitvorming aan de gemeenteraad aan. Het nieuwe parkeerbeleid gaat naar verwachting in april 2012 in.

Naast de website wordt ook door middel van een klankbordgroep input vergaard voor het nieuwe parkeerbeleid. In de klankbordgroep zitten vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke groeperingen zoals de Kamer van Koophandel, Huis voor de Binnenstad, de instellingen op de campus Heyendaal, Milieudefensie, Fietsersbond, ROVER en vertegenwoordigers van wijken en stadsdelen.




Gemeente Nijmegen