Ingezonden persbericht


De eerste 2 Stille Maatschappen MestPartners 2011 opgericht

Rotterdam, 22 november - vandaag zijn de eerste twee stille maatschappen van 2011 opgericht! Dit brengt het totaal aan mestverwerkingsinstallaties in handen van private investeerders op negen.

Eind 2010 is MestPartners begonnen met het initiatief middels fiscale stimuleringsmaatregelen financiële middelen aan te trekken voor de aanschaf van innovatieve mestverwerkingsinstallaties voor Nederlandse veehouders. Met succes!

De organisatie beschikt op dit moment over een capaciteit van 220.000 ton te verwerken varkensmest en het einddoel voor dit jaar is om dit aantal minstens te verdrievoudigen. Het huidige mestoverschot bedraagt in Nederland 12 miljoen ton per jaar. Samen met de steeds strenger wordende milieueisen neemt deze problematiek alleen maar toe. Zie ook de recente beleidsnota van Staatssecretarissen Bleker en Atsma van 28 september j.l.

Voor de investeerder is timing cruciaal. Het lijkt er op dat volgend jaar de MIA (milieu investeringsaftrek) en TWA (tijdelijke willekeurige afschrijving) niet meer door de overheid zal worden aangeboden. Om daarom toch optimaal gebruik te maken van het vermogen in Box 1, is het uitermate interessant nu deel te nemen aan de MestPartners propositie.

De mestverwerkingsinstallaties en de exploitatie ervan worden binnen een gesloten keten tot uitvoering gebracht. De boer hoeft daarbij niets te investeren, terwijl de verwerking van de reststoffen door schaalgrootte optimaal kan worden benut. Kortom, een duurzame win-win situatie voor zowel boer, investeerder als het milieu!

MestPartners Beheer BV

Mestpartners Beheer BV is beheerder van de Stille Maatschap. Het juridische eigendom van de installatie ligt bij de Stichting MestPartners Trust. Deze stichting heeft een onafhankelijk bestuur dat ook toezicht houdt en de financiële middelen bewaakt. MestPartners koopt de installaties bij AquaPurga Nederland BV. AquaPurga zorgt via haar dochter AquaPurga Services ook voor onderhoud, administratie en transport van de reststoffen.