Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 november 2011

FRIS-Feesten: Schuren mag, Daggeren niet.

Naar aanleiding van het artikel 'Mam, mag ik vanavond schuren', dat vanochtend in het AD verscheen komt FRIS, als grootste en bekendste organisatie van tienerfeesten in ons land, met de volgende verklaring.

Volgens het artikel heeft discotheek Alcazar in Puttershoek besloten om 'schuren' te verbieden vanwege klagende bezoekers (meisjes) en vanwege het verhaal dat jongens condoomautomaten leegplukken om deze vervolgens te gebruiken om klaar te komen van het schuren. Zowel met klagende bezoekers als met leeggehaalde condoomautomaten heeft FRIS in de afgelopen 5 jaar nog nooit te maken gehad. Enerzijds omdat deze apparaten op 'echte' FRIS-Feesten afgesloten zijn en anderzijds omdat er voldoende mensen in de zaal rondlopen om een oogje in het zeil te houden voor wat betreft het schuren. Mochten er klachten van bezoekers over andere bezoekers zijn dan wordt hier uiteraard tegen opgetreden, maar de ervaring leert dat wanneer er geschuurd wordt, een ieder die daaraan mee doet het daarmee eens is.

FRIS verbiedt het schuren daarom zeker niet. Ook gezien het feit dat het schuren simpelweg als het nieuwe schuifelen gezien mag worden. Dit alles wordt ingegeven door hetgeen de jongeren te zien en te horen krijgen op TV en op het Internet. Wel wordt op FRIS goed in de gaten gehouden hoe ver het schuren gaat. Wanneer het 'Daggeren' (ook wel droogneuken genoemd) wordt, grijpt het personeel van FRIS in en wordt de jeugd erop gewezen dat die manier van dansen niet getolereerd wordt en te ver gaat.

FRIS biedt jongeren van 12 tot en met 15 jaar de ideale mogelijkheid om op een verantwoorde manier kennis te maken met het uitgaansleven. Uiteraard gebeurt dit zonder alcohol, drugs en sigaretten. Dat hormonen bij deze feesten wel een rol spelen moet niet onder stoelen of banken gestoken worden. De jeugd heeft er dan ook recht op dat deze hormonen hun weg kunnen gaan, maar wel binnen bepaalde en verantwoorde kaders, welke door FRIS als organisatie zeer goed in de gaten gehouden worden. Veiligheid blijft onze core-business.




Ingezonden persbericht