Ingezonden persbericht


Den Haag, 22 november 2011

Onderwerp: parkeerautomaat aan de Koningstraat opgeblazen

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Den Haag, de heer J.J. van Aartsen.

Onze fractie heeft van buurtbewoners in de Koningstraat te horen gekregen dat een parkeerautomaat (waarschijnlijk met vuurwerk) is opgeblazen. De automaat is volledig vernield. Deze vorm van vernietiging doet ons denken aan de vernielingen van flitspalen, met het incident in Voorschoten als dieptepunt. Ondanks dat onze fractie geen warme voorstander is van betaald parkeren, vinden wij dit soort vernielingen van publieke eigendommen onacceptabel.

Met verwijzing naar het betreffende artikel van het reglement van orde stel ik u de volgende vragen;


1. Klopt het dat er vorige week in de Koningstraat een parkeerautomaat is opgeblazen?
2. Kan het college aangeven of de dader(s) al aangehouden is/zijn die deze nieuwe vorm van vandalisme hebben geĂŻntroduceerd ?
3. Staat dit incident op zich of zijn er dit jaar al meerdere parkeerautomaten opgeblazen dan wel vernield?Zo ja, om hoeveel gevallen gaat het?
4. Denkt het college dat dit soort vandalisme een nieuwe trend wordt en welke maatregelen worden er genomen om te voorkomen dat er meer van dit soort vernielingen plaatsvinden?
5. Is het college het met onze fractie eens dat het gebruik van explosieve stoffen om zaken te vernietigen een levensgevaar opleveren voor burgers en dat er dus keihard dient opgetreden te worden tegen deze nieuwe vorm van vernietigingsdrang?
6. Worden de kosten van de opgeblazen parkeerautomaat volledig verhaald op de dader(s)?

Uw antwoorden zie ik graag tegemoet,