Ingezonden persbericht


Den Haag, 22 november 2011

Onderwerp: nog meer straatstalkers duiken op aan de Wouwermanstraat en de Koningstraat

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Den Haag, de heer J.J. van Aartsen.

Na de Hoefkade blijken er ook groepen straatstalkers actief te zijn aan de tramhalte van de Wouwermanstraat. Deze halte doet denken aan het Mercatorplein te Amsterdam in de "oude" tijden. Voorbijgangers worden lastiggevallen, mensen bij de tramhalte worden geïntimideerd en in veel gevallen uitgescholden. Veel mensen vermijden deze halte bewust en groepen straatstalkers hebben er een vrijhaven van gemaakt, waar niet zelden schijnt te worden gedeald in drugs en andere duistere zaken plaatsvinden.

Aan de Koningstraat houden zich ter hoogte van het daar aanwezige plein groepen straatstalkers op die fietsers en voorbijgangers lastigvallen. Vrouwen worden "nagehoerd" en van respect hebben deze straatstalkers blijkbaar nooit gehoord.

Met verwijzing naar het betreffende artikel van het reglement van orde stel ik u de volgende vragen;


1. Is het college bekend met deze straatstalkers aan de Wouwermanstraat en de Koningstraat?
2. Betreft dit dezelfde straatstalkers die actief waren aan de Hoefkade en wellicht zijn opgeschoven naar de eerdergenoemde straten?
3. Wij lazen dat het college voornemens is de voetbalwet toe te passen op de Hoefkade. Kan de voetbalwet ook worden toegepast op de Wouwermanstraat en de Koningstraat?
4. Welke maatregelen kan het college verder nemen om straatstalkers aan te pakken en de Schilderswijk op deze manier tot een van de veiligste wijken van Den Haag te maken?

Uw antwoorden zie ik graag tegemoet,

Abdoe Khoulani
Partij van de Eenheid