Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 november 2011

Vragen van het lid Arib (PvdA) over het verbieden van een rechtspersoon die zich bezighoudt met pedoseksualiteit en waarvan een bestuurder schuldig is aan kinderporno

aan de minister van Veiligheid en Justitie


* Herinnert u zich de drie eerdere schriftelijke Kamervragen van het lid Arib over het verbieden van de stichting Martijn? (Vragen ingezonden op 27 mei 2010, 22 december 2010 en 4 april 2011).


* Kent u de inhoud van de uitzending van PowNews van 21-11-2011 met het item waarin een bestuurslid van de stichting Martijn optreedt?


* Kunnen de uitspraken die dit bestuurslid in de genoemde uitzending doet over handelingen die aan te duiden zijn als seksueel misbruik van kinderen strafbaar zijn? Zo ja, aan welke misdrijven denkt u en wordt daar inmiddels vervolging tegen ingesteld? Zo nee, deelt u dan de mening dat de gedane uitspraken zeer verwerpelijk zijn en eigenlijk strafbaar zouden moeten worden gemaakt?


* Ziet u mogelijkheden om in het Nederlands strafrecht uitingen die seksueel misbruik van kinderen kunnen bevorderen strafbaar te maken? Zo ja, gaat u desnoods de wet op dit punt aanpassen en in hoeverre biedt het verdrag van Lanzarote de ruimte daartoe? Zo nee, waarom niet?


* Deelt u de mening dat de stichting Martijn strafrechtelijk vervolgd zou moeten worden? Zo ja, wilt u dan het OM een aanwijzing daartoe geven? Zo nee, waarom niet?


* Kunt u met het oog op een spoedig overleg met de Tweede Kamer over deze materie, deze vragen per ommegaande beantwoorden?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag