Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Derde verdachte in gewapende straatroof | | De politie heeft dinsdag 22 november een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende straatroof in Apeldoorn. Het incident heeft op dinsdag 15 november plaatsgevonden op een parkeerplaats aan de Koninginnelaan. Al eerder werden twee andere verdachten aangehouden.

De politie kreeg dinsdagavond rond 22.45 uur een melding van een straatroof aan de Koninginnelaan. Twee jongemannen zouden op de parkeerplaats afgesproken hebben met twee personen voor een onderlinge verkoop. Toen deze mannen arriveerden, bedreigden ze het wachtende duo met een vuurwapen of iets wat daarop leek en eisten geld. Hierna zijn zij er met hun buit vandoor gegaan.

De politie stelde een onderzoek in naar de verdachten en kwam afgelopen week twee verdachten op het spoor. Twee 20-jarige mannen uit Apeldoorn werden aangehouden. Dinsdag heeft de politie een derde verdachte, een 19-jarige Apeldoorner, aangehouden bij zijn woning. De politie onderzoekt zijn rol in de straatroof. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek.

2011161313

|     |Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed |
De politie heeft maandag 21 november een 27-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Ze was met haar auto tegen een lantaarnpaal aangereden, maar raakte niet gewond. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

De politie kreeg rond 22.15 uur een melding van een aanrijding aan de Laan van Erica, waarbij een auto tegen een lantaarnpaal was gebotst. De auto was door het ongeval gekanteld, maar de vrouw raakte niet gewond. Agenten namen een blaastest af bij de automobiliste, waaruit bleek dat zij onder invloed van alcohol was. De beginnend bestuurster werd meegenomen naar het politiebureau, waar zij een promillage van 1,2 blies. De Apeldoornse werd hierna aangehouden en het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

2011164245

|     |Beekbergen - Hoeveelheid parfum gestolen bij winkel       |
Dinsdag 21 november is er een hoeveelheid parfum gestolen bij een winkel aan de Dorpsstraat in Beekbergen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Een winkelmedewerkster ontdekte rond 16.30 uur dat er een lege parfumverpakking in de winkel lag. Bij controle bleek dat er meerdere parfums waren gestolen, met een totale waarde van ruim E300,-. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011163943

|     |Apeldoorn - Laptops en geld gestolen bij woninginbraken   |
Op dinsdag 21 november is er ingebroken bij een woning aan de Rembrandtlaan en een woning aan de Wim Helderlaan in Apeldoorn. Bij de inbraken zijn ondermeer een laptop en geld gestolen.

Een bewoner van de woning aan de Rembrandtlaan ontdekte bij thuiskomst dat er een deur was geforceerd. Bij controle bleek dat er ondermeer een laptop en geld was gestolen.

Bewoners van de woning aan de Wim Helderlaan hoorden waren in een naastgelegen pand en hoorden het inbraakalarm afgaan. Er werd niemand meer in de woning aangetroffen. Er was een raam geforceerd om binnen te komen. Bij de inbraak zijn er ondermeer geld en tassen buit gemaakt.

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011164210, 2011164256

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --