Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Evenementenkalender kleurt 2012

Ondanks dat de financiële situatie bij tal van culturele instellingen niet rooskleurig is, staan alle bekende festivals en evenementen (waardoor Utrecht in 2011 werd uitgeroepen tot Evenementenstad van het Jaar) weer op de kalender van volgend jaar. Ook is Utrecht in 2012 van 7 tot 16 september, naast Rotterdam en Haarlem, speelstad voor het EK Honkbal.

Volgend jaar maakt Utrecht zich op voor het bijzondere jaar 2013 waarin de stad 300 jaar Vrede van Utrecht viert. In datzelfde jaar speelt het Europees Jeugd Olympisch Festival zich af binnen de stadsgrenzen en is Utrecht gaststad voor Roze Zaterdag.

De gemeente Utrecht probeert, samen met alle betrokkenen, ook volgend jaar haar positie als evenementenstad te behouden. Vanzelfsprekend is daarbij extra aandacht voor de inwoners, en met name voor de direct omwonenden van evenementen. In 2011 namen de geluidsklachten aanzienlijk af dankzij de locatieprofielen die de gemeente tegenwoordig ontwikkelt met extra aandacht voor geluidsterkte. Ook worden geluidsprotocollen beter nageleefd door de organisatoren van evenementen en zijn er nieuwe technische mogelijkheden om geluid te leiden. Komend jaar hoopt de gemeente de geluidsoverlast verder terug te dringen.

Om alle evenementen in 2012 straks in goede banen te leiden streeft de gemeente komend jaar naar één loket voor het aanvragen van binnen- en buitenevenementen.




Gemeente Utrecht