Ingezonden persbericht


Persbericht Helvoet Holding B.V.
Hellevoetsluis, 22 november 2011

Helvoet versterkt zich in markten voor medische verpakkingen en drankensystemen


* Helvoet Groep versterkt haar positie in markten voor medische apparaten en verpakkingen en voor systemen in de drankenindustrie dankzij acquisitie Rosti Nederland.
* Overname zorgt voor goede balans tussen activiteiten in Helvoet's kernmarkten.
* Bundeling van activiteiten Helvoet en Rosti Nederland levert belangrijke synergieën op met betrekking tot uitwisseling technologieën, ontwikkeling van markten en schaalvoordelen.
* Overname draagt direct bij aan de winst van Helvoet.

Helvoet Holding B.V., producent van hoge precisie klantspecifieke plastic en rubber componenten, heeft overeenstemming bereikt met de Zweedse Rosti Group over de overname van haar Nederlandse dochteronderneming Rosti Nederland, gevestigd in Tilburg, waar plastic precisie-onderdelen en assemblages worden gemaakt voor medische apparaten en verpakkingen en systemen voor de drankenindustrie.

Rosti Nederland levert producten voor de medische markt zoals thuistesters voor baarmoederhalskanker en in de drankenindustrie levert zij onder andere onderdelen voor bier thuistap-systemen. Rosti Nederland beschikt over hoogwaardige technologieën en state-of-the-art productiefaciliteiten om aan de hoge eisen te voldoen die aan deze producten worden gesteld. Rosti Nederland zal ongewijzigd worden voortgezet onder de naam Helvoet (Tilburg) B.V.

"De overname van Rosti Nederland versterkt de positie van Helvoet in de markten voor medische apparaten en verpakkingen en drankensystemen. Het draagt ook sterk bij aan een gezonde spreiding van onze activiteiten in onze kernmarkten voor automotive en industriële toepassingen. Net als Helvoet beschikt Rosti Nederland over hoogwaardige technologieën, moderne productieprocessen en clean room faciliteiten en onderhoudt zij intensieve samenwerkingsverbanden met haar klanten om nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Deze overname past daarom uitstekend in onze groeistrategie en onze ambitie om onze blue chip klanten wereldwijd maximaal te ondersteunen", aldus Peter Rijkoort, CEO Helvoet Groep.

Na de herstructurering van de Helvoet Groep in 2009 heeft de onderneming in 2010 een ambitieus investeringsprogramma gestart met als doel om de kwaliteit en de productiviteit fors te verbeteren. Invoering van een nieuw concernbreed ERP-systeem en vernieuwing van haar productielocaties zijn belangrijke onderdelen van dit investeringsprogramma om de positie van Helvoet in haar markten verder te versterken. De acquisitie van Rosti Nederland is een belangrijk volgende stap in de groeistrategie van de Helvoet Groep.

De overname zal worden gerealiseerd nadat alle formaliteiten en goedkeuringen zijn verkregen, waaronder goedkeuring door het Bundeskartellamt in Duitsland. Naar verwachting wordt de overname dit jaar afgerond.

Profiel Helvoet Groep
Helvoet is opgericht in 1939 en internationaal actief op het gebied van het klantspecifiek ontwikkelen en binnen zeer nauwe toleranties produceren van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten voor onder andere de automotive- en industriële industrie en de medische verpakkingsmarkt. Hierbij speelt de toepassing van innovatieve rubber-, kunststof- en assemblagetechnologie een prominente rol. De producten die Helvoet levert beantwoorden aan zeer strenge voorwaarden en vereisen een hoogwaardige procesbeheersing. Helvoet heeft 550 medewerkers in dienst met een omzet van EUR 65 miljoen. De Helvoet Groep heeft vestigingen in Hellevoetsluis (NL), Lommel (BE), Pune (India) en verkoopafdelingen in Detroit (USA) en Singapore.

Profiel Rosti Nederland
Rosti Nederland is gespecialiseerd in het spuitgieten van technische kunststof precisieonderdelen, het volledig automatisch assembleren van deze onderdelen en het deels afvullen van producten voor de life sciences, farmaceutische en food & beverage markten. Daarnaast levert Rosti Nederland aanvullende diensten zoals product design, haalbaarheidsstudies, prototypebouw, projectmanagement, ontwerp van gereedschappen, testing en validatie. Aan de producten van Rosti Nederland worden hoge eisen gesteld qua geometrie, dunwandigheid en toleranties. Daarom wordt er gebruik gemaakt van moderne technieken als inline sensors en camera's, dimensionele checks en bijvoorbeeld het aanbrengen van RFID-chips. Het bedrijf beschikt over speciaal ontwikkelde spuitgietmachines en is er een nauwe samenwerking met high tech toolmakers. Rosti Nederland beschikt voor haar assemblage en spuitgietactiviteiten over klasse 100,000 clean room-faciliteiten. Bij Rosti Nederland zijn 70 personen werkzaam.