Ingezonden persbericht


PERSLIJST WEEK 46
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 15 november 2011

AANWEZIG:

de burgemeester de wethouder de wethouder de secretaris

: J.W. Wiggers : A.G. Borst : L. Teuben : J.P. Wassens

AFWEZIG: Nr.

1.

Een- Portef.- Onderwerp heid houder
O Secr. B&W

Kern van de zaak

Advies

Beslissing
Conform ontwerp vastgesteld. Conform advies besloten.


2.

O O&A Borst


3.

O O&A Borst


4.

O O&A Borst

Ontwerpnotulen B&WNotulen vaststellen conform ontwerp. vergadering d.d. 8 november 2011. Spoedaanvraag De Vereniging voor Gereformeerd Primair Instemmen met de spoedaanvraag huisOnderwijs Accretio heeft een spoedaanvraag vestingsvoorziening voor 2011. voorziening in de huisvesting (lekke kelder) tot bekostiging van een voorziening ingediend ten behoeve van ten behoeve van de onder genoemd bestuur basisschool de Zaaier. vallende school de Zaaier. De school heeft bij een hoge grondwaterstand last van een lekkende kelder. Het grondwater kan hierdoor de verwarmingsketel beschadigen waardoor de verwarming uitvalt. Tijdelijke regels nav De WWB wordt per 1 januari 2012 Uw college wordt geadviseerd in te aanscherping Wet Werk aangescherpt. De bijbehorende verordeningen stemmen met de "Tijdelijke regels en Bijstand. van de gemeente Hattem dienen hierop aanscherping WWB" en deze ter aangepast te worden. vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad. Interne transactie t.b.v. Twee percelen van de Algemene Dienst dienen Geadviseerd wordt: - om het genoemde bedrag ten laste te Assenrade. ten laste te komen van het "complex Assenrade" aangezien deze gronden zijn brengen van de exploitatie Assenrade. ingebracht ter realisering van het project Assenrade. Het betreft totaal 39.033 m2 voor 117.099.

Conform advies besloten.

Conform advies besloten.


5.


6.


7.


8.

Geadviseerd wordt om: O O&A Teuben Aanpassing dienstverle- Om gemeentelijke afvalstromen optimaal te ningsovereenkomst kunnen benutten voor onder andere duurzame - met bijgaande DVO mutatie de dienstROVA. energie en om door schaalvergroting de beste verleningsovereenkomst met ROVA aan prijscondities te kunnen bereiken, is het gete passen; wenst om zoveel mogelijk gemeentelijke afval- - adviseur milieu de mutatie te laten testromen te bundelen via ROVA. Alle huishoude- kenen en deze verder te laten afhandelijke afvalstromen vallen reeds onder regie van len; ROVA. Echter een aantal afvalstromen die vrij- - de mutatie per november 2011 te laten komen bij beheer en onderhoud van de open- ingaan; bare ruimte vallen nog onder de directe regie - ROVA in overleg met Realisatie en van de gemeente zelf. Het voorstel is nu om de Beheer te laten treden over de inregeling dienstverleningsovereenkomst met ROVA aan van de mutatie; te passen en daarmee deze overige afvalstro- -na verloop van 6 ma anden in een evalumen ook onder regie van ROVA te brengen. atiegesprek de gemaakte afspraken te evalueren. Het doel van het project Hattem aan de IJssel is 1) Vaststellen van het Voorlopig Ontwerp O O&A Teuben Omvorming havengebouw. verbeteren van de entree van Hattem. (VO) voor de omvorming van het Oorspronkelijk wilde we dat bereiken door: 1) havengebouw (DO-01; 09.629); Het uitvoeren van een plan om de openbare 2) De omvorming van het havengebouw ruimte functioneel en aantrekkelijk te maken; 2) onderhands aanbesteden aan één partij Functies toevoegen die bijdragen aan de op basis van de randvoorwaarden (VO, entree. Recent hebben we een subsidie financieel kader, tijdspad) conform binnengehaald om de gewenste functies te bijgevoegd procedurevoorstel; realiseren bij het havengebouw. Er ligt nu een 3) Af te wijken van het inkoopbeleid; onderbouwd voorstel ter uitvoering. 4) Vrijgeven van de actieve raadsinformatie; 5) Vrij laten vallen van de investering "Informatiepunt" zoals opg enomen in het Meerjaren Investeringsprogramma. Belastingverordeningen Bijgevoegde stukken betreffen het voorstel om De raad voorstellen de O P&S Borst 2012. de belastingverordeningen voor 2012 door de belastingverordeningen en de raad vast te stellen. bijbehorende tarieventabellen voor 2012 vast te stellen. Kennis nemen van de huidige stand van O RenB Teuben Tussenstand Hattem aan Gewijzigd projectplan vaststellen. de IJssel fase 2. zaken voor Hattem aan de IJssel fase 2 en het geactualiseerde projectplan vaststellen.

Conform advies besloten.

Conform advies besloten.

Conform advies besloten.

Conform advies besloten.

2

Bestuurlijke invulling en Het college heeft op 6 september het visiedo- Akkoord gaan met de organisatorische Conform advies exploitatie Kulturhus. cument Kulturhus vastgesteld. De volgende en bestuurlijke invulling van de nieuw te besloten. stap in het proces om te komen tot een Kultur- vormen exploitatiestichting Kulturhus. hus in de Marke is de bestuurlijke en organisa- Instemmen met de exploitatieopzet van torische invulling van het Kulturhus. Door mid- het Kulturhus. del van dit voorstel wordt het college gevraagd Akkoord gaan met het projectplan en het akkoord te gaan met de beoogde organisatie- gekozen proces tot verdere vormgeving structuur, de bijbehorende financiële implicaties van het Kulturhus. en het projectplan ten behoeve van het nog te Het bijgevoegde raadsvoorstel aanbieden volgen proces. aan het presidium ter behandeling in de brede commissie op 28 november 2011 en de raad van 12 december 2011. Aanvrager wil gedurende de bouwactiviteiten 1. Uw besluit van 8 novem ber 2011 te Conform advies 10. O P&S Wiggers Herzien voorstel met betrekking tot verzoek van een woning aan de Geldersedijk 27 met zijn herroepen en als volgt te besluiten: besloten. omgevingsvergunning gezin tijdelijk wonen in de bestaande schuur en a. In principe medewerking te verlenen met een tijdelijke een nog te plaatsen portocabin. aan het verzoek voor de bewoning van instandhouding het bestaande bijgebouw (schuur) en de Geldersedijk 27. plaatsing en bewoning van een portocabin op het perceel Geldersedijk 27 met een tijdelijke instandhouding voor twee jaar, en; b. daartoe conform artikel 3.10, lid 1 onder a juncto artikel 2.12, lid 2 Wabo het ontwerpbesluit ter inzage te leggen gedurende zes weken, waarbinnen belanghebbenden zienswijzen kenbaar kunnen maken, en; c. in het ontwerpbesluit de volgende voorwaarden op te nemen: - de portacabin dient na twee jaar van het terrein te worden verwijderd; - de bewoning van de schuur dient te worden beeindigd na twee jaar en in overeen stemming te worden gebracht met de voorschriften van het bestemmingsplan. 2. In een begeleidende brief de aanvrager erop te wijzen, dat hij een aanvraag dient in te dienen voor de vergunningsplichtige bouwwerkzaamheden aan zijn bestaande woning. 9. O O&A Borst

3

Deze notulen zijn vastgesteld in de vergadering van 22 november 2011.

4