Politie Zeeland


---

1863-2011 Vlissinger beroofd in woning
In zijn woning aan de Scheldestraat is vanmiddag een 20-jarige Vlissinger beroofd door enkele mannen.
Rond 14.00 uur was de melding binnengekomen bij de politie die gelijk ter plaatse ging. De Scheldestraat werd afgezet en ter plaatse werden twee Vlissingers aangehouden van 22- en 50 jaar oud. Eén werd aangehouden op straat en de andere in de woning zelf. Hierna heeft de politie een onderzoek ingesteld waaruit o.a. bleek dat er sprake was van meer dan twee daders.

Na een zoekactie door verschillende eenheden in Vlissingen werd enkele uren later, rond 16.45 uur, een derde verdachte aangehouden. Dit betreft een 27-jarige Vlissinger, hij werd aangehouden in de Van de Manderestraat.
Alle verdachten zijn ingesloten. De politie is druk bezig met het onderzoek.


1864-2011 Middelburger verdacht van aanzetten tot prostitutie
Politie Zeeland heeft op 15 november jl. een 28-jarige man uit de gemeente Middelburg aangehouden op verdenking van het aanzetten tot prostitutie van enkele vrouwen.

De man maakte via contactsites op internet kennis met zijn slachtoffers en ging vervolgens een korte liefdesrelatie met hen aan. Al vrij snel toonde hij zijn ware bedoelingen en manoeuvreerde zijn slachtoffers de prostitutie in.

De diensten van de slachtoffers werden door de verdachte door middel van advertenties op internet sexsites aangeboden, hij maakte vervolgens telefonisch afspraken met belangstellenden en hield het verdiende geld voor zichzelf.

Inmiddels hebben twee vrouwen bij de politie aangifte gedaan tegen de 28-jarige Middelburger. Omdat niet uitgesloten wordt dat meer vrouwen door hem zijn misbruikt doet de recherche nog nader onderzoek naar zijn wandelgangen.

Vrouwen die aanslaan op bovenstaande informatie en vermoeden dat ook zij slachtoffer zijn van deze verdachte worden verzocht zich te melden bij de politie. Bellen is ook mogelijk via 0900 8844.