Ingezonden persbericht


Amsterdam, dinsdag 22 november 2011

Kansen voor West steunt EYE

Van het samenwerkingsprogramma Kansen voor West ontving EYE Film Instituut Nederland onlangs de toezegging voor een investering ter hoogte van 1,5 miljoen euro. Dit bedrag is bestemd voor de inrichting en opening van het nieuwe gebouw aan het IJ tegenover het Amsterdam Centraal Station. De uitbreiding van EYE geeft een impuls aan de filmcultuur en zorgt voor een aantrekkelijk leef- en werkklimaat in Amsterdam-Noord.

Sandra den Hamer, directeur EYE: 'Wij zijn zeer verheugd met deze forse investering voor de inrichting en opening van ons nieuwe onderkomen. EYE moet een nationale en internationale trekpleister worden bestemd voor iedereen; voor jong en oud, nationaal en internationaal. Naast een plek voor ontspanning, is het ook de ideale plek om meer te leren en te debatteren over film en cultuur. Met het nieuwe iconische gebouw als 'eyecatcher' voor Amsterdam-Noord wil EYE een stimulerende bijdrage leveren aan de gebiedsontwikkeling van het gebied rondom het IJ.'

Ook Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken en Kunst & Cultuur toont zich enthousiast: 'EYE is een verrijking voor Amsterdam als levendige cultuurstad. Het nieuwe instituut zorgt voor werkgelegenheid en geeft een impuls aan de culturele en creatieve bedrijvigheid in de stad.'

Kansen voor West, een samenwerkingprogramma van de vier westelijke provincies en de Randstadsteden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam, zet zich in voor projecten die bijdragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling van West-Nederland.

Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.




Ingezonden persbericht