Gemeente Breda

Verbetering bereikbaarheid Kasteelplein
Op maandag 28 november start de Gemeente Breda met het aanpassen van de rijbaan op het Kasteelplein. Tijdens de werkzaamheden blijft het Kasteelplein bereikbaar via de Cingelstraat. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden op woensdag 30 november klaar.
Tijdens drukke horecatijden, met name op donderdag tot en met zondag en tijdens evenementen, gaat de horeca-afsluiting in werking. Dit houdt onder andere in dat de palen die de Catharinastraat afsluiten verplaatst worden naar de stoep. De Havermarkt is tijdens de afsluiting voetgangersgebied. Op dit moment geldt voor het Kasteelplein eenrichtingverkeer waardoor auto's het plein alleen via de Cingelstraat kunnen verlaten. Op de drukke horecatijden levert dit problemen op en moeten automobilisten zich tussen het uitgaand publiek begeven. Met name ter hoogte van de Vismarktstraat/Kraanstraat. Bewoners hebben dit ook aangegeven en diverse belangenorganisaties hebben verzocht de situatie te verbeteren. De gemeente pakt nu het probleem aan door tijdens de horeca-afsluiting van het Kasteelplein tweerichtingsverkeer te maken. Hierdoor kunnen automobilisten vanaf het Kasteelplein linksaf de Catharinastraat inrijden en het hart van de binnenstad verlaten via de Vlaszak. Om dit mogelijk te maken moet de rijbaan op het Kasteelplein worden aangepast.
De rijbaan wordt verbreed. Hiervoor wordt de parkeerstrook toegevoegd aan de rijbaan en wordt de bocht op de hoek
Kasteelplein/Catharinastraat verlegd. De rijbaan krijgt een tijdelijke bestrating van betonklinkers. Verder worden er borden geplaatst die de nieuwe situatie aangeven. De tijdelijke bestrating loopt vooruit op de ontwikkelingen rondom het verkeerscirculatieplan voor de binnenstad en wordt aangepast als dit plan definitief is.
Tijdens de werkzaamheden op maandag 28 en dinsdag 29 november is het kruispunt Reigerstraat/Kasteelplein afgesloten voor verkeer. Voor de Cingelstraat geldt op deze twee dagen tweerichtingverkeer, zodat het Kasteelplein bereikbaar blijft. Tijdens de werkzaamheden kan er niet geparkeerd worden op het Kasteelplein.
De gemeente is er zich van bewust dat de werkzaamheden overlast geven, maar probeert dit tot een minimum te beperken en vraagt hiervoor uw begrip.

In de nieuwe situatie

Tijdens de horeca-afsluiting geldt tweerichtingverkeer. Er mag niet geparkeerd worden op de rijbaan. Parkeren met een invalideparkeerkaart en laden en lossen blijven toegestaan.
Buiten de horeca-afsluiting wijzigt er niets en geldt weer gewoon eenrichtingverkeer.
Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer O. Roks van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 32 54, e-mailadres.