Politie Hollands Midden

Leiden - Overval op tabakswinkel

Leiden, 22-11-2011 o De tabakswinkel aan de Mauritsstraat in Leiden is dinsdag 22 november rond 18.00 uur overvallen door drie mannen. De daders in de leeftijd van 20 jaar zijn rond sluitingstijd de winkel binnengelopen.

Op het geluid van het belletje dat aangeeft dat er klanten in de winkel zijn, is de vrouw vanaf het achterhuis de winkel ingelopen. Zij zag de mannen bij de kassa staan en hadden kans gezien geld uit de kassa te halen.

Op het moment dat de daders haar zien, lopen ze in de richting van de uitgang en geven de vrouw een klap in het gezicht. De man van de eigenaresse werd door haar gegil gealarmeerd en zag de daders wegrennen. Hij is nog achter hen aangegaan, maar heeft ze niet meer kunnen achterhalen. De vrouw is gewond geraakt in haar gezicht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De meldkamer van de politie werd gebeld en agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken naar de drie mannen. Via Burgernet en Twitter werd het signalement van de daders verspreid: drie getinte mannen van ongeveer 20 jaar. Een van hen droeg een witte pet, een ander een petje met een ruitmotief.

google lokatie mauritsstraat

Afbeelding: locatie van de tabakswinkel aan de Mauritsstraat

Vluchtroute Verschillende getuigen konden de politie vertellen dat zij de daders hadden gezien. Ze zouden vanaf de Mauritsstraat, de Willemstraat in zijn gerend om vervolgens via de Koningstraat over de brug uit te komen op de Tweelingstraat. Vanaf daar zijn de daders niet meer gezien.

De politie vraagt getuigen die de daders, voor of na de overval hebben gezien dit te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.