Italiaanse STIMA SYSTEM overgenomen door TÜV SÜD

Persbericht van PR Newswire

MÜNCHEN, MILAAN en GENUA, Italië, November 22, 2011 /PRNewswire/ --

TÜV SÜD bouwt positie op automobielmarkt in Italië uit

Met de overname van het Italiaanse autoservicebedrijf STIMA SYSTEM kan TÜV SÜD zijn automobielnetwerk in Europa verder uitbreiden. Het in Genua gevestigde STIMA SYSTEM heeft een sterke aanwezigheid opgebouwd op de servicemarkt voor autodealers, fabrikanten, autoverhuurbedrijven, wagenparken en verzekeringen.

Voor TÜV SÜD is Italië een van de belangrijkste automobielmarkten. "De overname van STIMA SYSTEM is een belangrijk duwtje in de rug voor de Europese strategie van TÜV SÜD en versterkt onze positie als internationale leverancier van diensten voor autodealers, fabrikanten en wagenparken", aldus Wolfgang Eichler, lid van de Raad van Bestuur van TÜV SÜD Auto Service. STIMA SYSTEM bekleedt met zijn STIMA-merk een sterke marktpositie in deze doelgroepen en beschikt in Italië eveneens over een hecht netwerk van deskundige schatters. Met de overname van het bedrijf, waarvan de jaarlijkse inkomsten onlangs EUR 2,5 miljoen bedroegen, zet TÜV SÜD door met zijn internationale strategie in de automobielsector. Na de overname door TÜV SÜD zal het STIMA-merk aanwezig blijven op de markt. De vorige directeur van STIMA SYSTEM, Roberto Marino, die verbonden zal blijven met het bedrijf als consultant, zal zich richten op de verdere uitbreiding van de marktpositie in Italië.

Bezoek http://www.tuev-sued.de voor meer informatie over commerciële dienstverlening voor de automobielsector.

TÜV SÜD Auto Service GmbH, een dochteronderneming van TÜV SÜD, biedt diverse diensten aan, van technische controle van voertuigen en uitlaatgastesten tot rijexamens. Tot de services behoren ook deskundige ramingen van schade en waarde, alsook autocertificaten en voertuigenbeheer. Met ongeveer 300 servicecentra in het zuiden van Duitsland ondersteunt TÜV SÜD Auto Service GmbH elke dag ongeveer 10.000 particuliere en zakelijke klanten.

TÜV SÜD is een leidinggevende internationale serviceorganisatie die de strategische bedrijfssectoren INDUSTRIE, MOBILITEIT en CERTIFICERING bedient. Het bedrijf heeft meer dan 16.000 werknemers in meer dan 600 locaties in de hele wereld in dienst. Door optimalisering van technologie, systemen en knowhow, fungeren de interdisciplinaire gespecialiseerde teams als partners om de competitiviteit van hun klanten te versterken.

Redacteur:

Frank Volk
TÜV SÜD AG
Corporate Communications
Westendstrasse 199, 80686 München

Tel. +49(0)89-57-91-16-67
Fax +49(0)89-57-91-22-69
E-mail frank.volk@tuev-sued.de
Internet http://www.tuev-sued.de

TUEV SUED

CONTACT: .