Gemeente Barneveld


Bestemmingsplan Barneveld-Oost opnieuw ter inzage

Het bestemmingsplan Barneveld-Oost wordt opnieuw ter inzage gelegd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In de afgelopen periode is gebleken dat in het ontwerp van het bestemmingsplan teveel onvolkomenheden stonden. De gemeente Barneveld vindt het daarom zorgvuldig om het bestemmingsplan opnieuw ter inzage te leggen.

In het bestemmingsplan staat wat op een bepaalde locatie wel of niet mag worden gerealiseerd. Sommige locaties hebben de bestemming `Wonen', andere plekken zijn aangeduid als `Groen' of `Maatschappelijk'. De gemeente Barneveld had tot voor kort meer dan 400 bestemmingsplannen. De komende periode wordt dat aantal teruggebracht tot dertien en worden de bestemmingsplannen geactualiseerd. Dat betekent dat de huidige situatie wordt overgenomen in het nieuwe plan. Het is niet de bedoeling dat grote wijzigingen worden doorgevoerd. Daarvoor wordt een aparte procedure gevolgd. Het is tegelijkertijd de bedoeling om alle geactualiseerde bestemmingsplannen te digitaliseren. Dat betekent dat inwoners straks online alle bestemmingsplannen kunnen bekijken.

Barneveld-Oost
Van 5 augustus tot en met 15 september 2011 heeft het ontwerp voor het bestemmingsplan Barneveld-Oost ter inzage gelegen. De gemeente Barneveld ontving tijdens deze periode verschillende reacties van bewoners van Barneveld-Oost. Zij maakten de gemeente erop attent dat het omzetten van het oude plan naar het nieuwe bestemmingsplan niet overal goed was gebeurd. De gemeente heeft dit gecontroleerd en besloten dat het werk opnieuw moest worden gedaan. Daarom wordt het bestemmingsplan opnieuw ter inzage gelegd. De indieners van een zienswijze zijn hierover door de gemeente geïnformeerd. Hun reactie wordt niet meer in behandeling genomen, omdat het plan is aangepast en opnieuw ter inzage wordt gelegd. Dat gebeurt van 2 december 2011 tot 12 januari 2012.