VSNU

Beste Bacheloronderzoek maakt kans op Student Research Award

PERSBERICHT

Den Haag, 19 mei 2011 - Op 23 en 24 november 2011 vindt de Student ResearchConference (SRC) plaats aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Na een eerste succesvolle editie in 2010, vindt dit initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) jaarlijks plaats. Het beste en meest relevante onderzoek/ontwerp wordt beloond met de Student Research Award, een prijs van EUR1.500. Nieuw dit jaar is dat bachelorstudenten in plaats van een onderzoek ook een ontwerp kunnen indienen. Tot 1 juli 2011 kunnen studenten hun bacheloronderzoek of -ontwerp indienen via: www.vsnu.nl/SRC

Voor deelname aan de SRC komen bachelorstudenten (universitair en hbo) aan Nederlandse en Vlaamse instellingen in aanmerking. Ook Engelstalige studenten kunnen zich opgeven. Fenna Janssen, die vorig jaar met de Solar Cooker de Student Research Award won, adviseert studenten mee te doen: "Na de SRC kon ik mijn eigen onderzoek veel beter in perspectief plaatsen en de mogelijkheden, maar ook de zwaktes, ervan inzien." Dit jaar wordt de SRC op de eerste dag begeleid door keynote speaker Stefano Marzano, CEO Philips Design. Op de tweede dag zal Prof.dr.ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar Control Systems Technology, optreden als keynote speaker.

Bacheloronderzoek in de spotlights

De SRC heeft tot doel om het bacheloronderzoek van studenten meer zichtbaar te maken voor een breed publiek. Een unieke kans voor studenten om de uitkomsten van hun bacheloronderzoek in landelijke media zoals dagbladen te tonen. Fenna Janssen: "In de eerste weken na de SRC heb ik redelijk wat media aandacht gehad en dat heeft me absoluut geen windeieren gelegd! Met de Solar Cooker gaat het goed, ik ben al van meerdere kanten benaderd om het ook uit te breiden naar andere landen."

Unieke kans voor studenten

Naast het feit dat bacheloronderzoek in de spotlights wordt gezet, biedt de SRC ook een unieke kans voor studenten om aan medestudenten en wetenschappers te laten zien welke kennis en vaardigheden ze in huis hebben. Wetenschappers die vanuit alle universiteiten zijn voorgedragen om het Scientific Program Commitee te vormen zullen het winnend bacheloronderzoek selecteren.

Aanmelding

Tot 1 juli 2011 kunnen studenten hun onderzoeksbeschrijving indienen via de website van de VSNU: www.vsnu.nl/SRC. Daar staat ook praktische informatie voor het indienen van onderzoeken en ontwerpen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Olivier Morot, persvoorlichting , 0643269755.
Bekijk dit filmpje een impressie van de Student Research Conference 2010.

Vereniging van universiteiten Lange Houtstraat 2 | Postbus 13739 | 2501 ES DEN HAAG | T: 070-3021400