Rijksdienst Cultureel Erfgoed


Informatiebijeenkomst Vergunningvrij bij monumenten en beschermde gezichten

13 okt 2011 - 11:52

Per 1 januari 2012 wijzigt het Besluit omgevingsrecht. De wijziging houdt in dat vanaf die datum voor minder activiteiten een vergunning verplicht zal zijn.

Op 23 november organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een extra voorlichtingsbijeenkomst over de wijzigingen. Hierin worden de vergunningvrije activiteiten uitgebreid toegelicht met voorbeelden op de volgende onderdelen:

* Onderhoud aan en wijzigen van een rijksmonument.
* Bouwen in, aan, op of bij een rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument.

* Bouwen in rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten.

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten, monumentencommissies, adviesbureaus, architectenbureaus en welstandsorganisaties die met vergunningverlening en monumenten en beschermde gezichten te maken hebben.

In september bleek er al grote belangstelling voor de voorlichtingsbijeenkomsten, die in samenwerking met de steunpunten zijn georganiseerd. Voor degenen die de voorlichting gemist hebben, is er nu alsnog gelegenheid de bijeenkomst bij te wonen en vragen te stellen.

Voor het programma en aanmelden, zie de agenda.

Voor meer achtergronden en de factsheet Vergunningvrij. Informatie voor professionals zie het nieuwsbericht Minder vergunningen voor monumenten vanaf 2012.