Gemeente Leudal


Nieuws

Stel je Leudal voor: Doeners gezocht voor 23 november!

Bent u ondernemend ingesteld? Daadkrachtig van karakter? Vindt u ook dat er niet zo veel gepraat maar vooral gehandeld moet worden? Geeft u graag samen met anderen een nieuwe impuls aan de kernen in Leudal? Dan bent u de persoon die wij zoeken! Tijdens een drietal sessies in Grathem, Nunhem en Baexem is er nagedacht over een duurzame toekomst van Leudal. Daar is een groot aantal goede ideeën en leuke initiatieven naar voren gebracht.

Op 23 november 2011 gaan we aan de slag met de uitwerking van een aantal `Steljeleudalvoor' - ideeën, die vooral burgers en ondernemers in Leudal kunnen oppakken. Vindt u het ook een goed idee om meer educatie te organiseren rondom gezonde en duurzame voeding door bijvoorbeeld gezellige kookavonden in de buurt te organiseren, of een dorpstuin met streekeigen producten voor een door inwoners te laten opzetten en onderhouden, of een kookcaravan de dorpen van Leudal te laten passeren... Of zou u meer voelen voor een idee als een coöperatie biologische landbouw, of zou u liever meewerken aan een car-sharing project (autodelen) in Leudal? Of zou u willen deelnemen aan een project waarin het collectief inkopen en produceren van duurzame energie centraal staat?

U krijgt op 23 november 2011, van 19.30 - 22.30 uur, in het nieuwe gemeentehuis van Leudal de ruimte geboden om mee te denken hoe bovenstaande en een aantal andere ideeën daadwerkelijk gerealiseerd kunnen gaan worden, zodat het niet bij denken en praten blijft, maar ook daadwerkelijk nieuwe en duurzame initiatieven van de grond komen in Leudal. U ontmoet andere betrokken ondernemers en inwoners van Leudal, die samen met u vorm willen geven aan deze ideeën. De gemeente Leudal zal u een warm welkom heten, zij denkt graag met u mee, ook op welke wijze zij ideeën kan ondersteunen of begeleiden, daar waar nodig.

Meer informatie over het initiatief `Stel je Leudal voor' kunt u vinden op de website: www.steljeleudalvoor.nl. Op deze website kunt u zich ook inschrijven voor deze sessie. Een ieder is welkom, dus zowel mensen die al hebben deelgenomen aan Stel je Leudal voor -sessies, en mensen die nog niet hebben deelgenomen.