Gemeente Lopik

Wmo-raad komt naar Polsbroekerdam op 23 november 2011

Op 23 november 2011 vergadert de Wmo-raad om 19.30 uur in Buurthuis De Triangel in Polsbroekerdam. Inwoners van de gemeente Lopik kunnen deze openbare vergadering bijwonen om hun opmerkingen en ervaringen met de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan de leden van de raad voor te leggen. De locatie van de vergadering wisselt elke maand, zodat alle kernen aan bod komen.

De gemeente Lopik kent sinds december 2006 een Wmo-raad. In de eerste plaats wil de Wmo-raad voor de inwoners van de gemeente Lopik een luisterend oor zijn, waar zij terecht kunnen met hun ervaringen bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en met hun suggesties.
Anderzijds heeft de Wmo-raad de taak de besluitvorming op het gebied van de Wmo en de uitvoering van de besluiten kritisch te volgen en het gemeentebestuur daarover gevraagd en ongevraagd te adviseren.

De Wmo-raad bestaat uit veertien betrokken inwoners, vooral ervaringsdeskundigen, jong en oud, uit alle lagen van de bevolking, nagenoeg uit alle negen kernen en ook leden met een verstandelijke en visuele beperking.

Inwoners kunnen de vergadering van de Wmo-raad bijwonen; deze vergaderingen zijn openbaar. Zij zijn van harte welkom hun opmerkingen en ervaringen met de uitvoering van de Wmo aan de leden van de raad voor te leggen, aan het begin van de vergadering om 19.30 uur. Dit mag zowel mondeling als schriftelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De vergadering vindt plaats op woensdag 23 november 2011 om 19.30 uur in Buurthuis De Triangel, Benedeneind Noordzijde 468b, 3405 CE Benschop (Polsbroekerdam). Het eerste half uur zal worden benut voor de behandeling van vragen, ervaringen en opmerkingen van inwoners. Vanaf 20.00 uur is de vergadering niet openbaar en vindt het halfjaarlijks overleg plaats met wethouder mevrouw K.A.C. de Korte-de With.

De volgende vergaderingen van de Wmo-raad worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Wmo